fbpx

Trondheim – storbyen i Midt-Norge er en fantastisk by med masse historie og gode opplevelser – og mye god mat. Jeg deler mine  beste gluten- og melkefrie Trondheimstips med deg!

Allergimat i Trondheim

Jeg reiser alltid til Trondheim uten å ha med meg mat, og jeg må innrømme at jeg angrer hver enda gang. Grunnen er at det er ikke så lett å finne mat i dagligvarebutikkene som det er her hjemme. Men gleden var stor da jeg fant salatbar i Rema i Olav Tryggvasons gate – puh! Dagen er reddet!

Les også: Derfor er jeg like teit hver gang

Glutenfritt i Trondheim

Lunsj og middag

Søtpotetfries, burger og nydelig lam

Når jeg er i Trondheim pleier jeg å legge inn et besøk på Bror i Nordre gate, der spiser jeg søtpotetfries med aioli. Den kan inneholde spor på grunn av frityren, men av det blir jeg ikke kjempedårlig på en god dag og jeg tar derfor sjansen når det er på hjemtur. I tillegg får jeg ladet telefonen min sånn at jeg har musikk på øret på hjemturen.

Skal jeg ha en fullverdig middag er det obligatorisk for meg å ta turen til Døgnvill burger ved torget. Der har de gluten- og melkefri burger med sprøtt bacon og deilig søtpotetfries med ailoi. Porsjonene er virkelig rause synes jeg.

Skal du ha et skikkelig måltid av høy kvalitet, men som likevel er jordnært og ujålete er et besøk på Restaurant To Rom og Kjøkken i Carl Johans gate virkelig å anbefale. Jeg hadde gleden av å nyte det beste lammet jeg har spist på år og dag der da jeg og min kjære var på Trondheimstur nå i høst. Bord må bestilles på forhånd, og de hadde god oversikt og evne til å tilpasse ulike diettbehov. Det ble en flott matopplevelse selv om vi fikk bord litt vel tidlig, fordelen var at da rakk vi en kinotur!

Glutenfritt øl i Trondheim

Jeg hadde gledet meg til en liten bytur med utepils, og etter å ha prøvd meg med spørsmål på ulike forum uten svar, endte vi opp på Café Løkka på solsiden. Der hade de to ulike glutenfrie øl, hvorav jeg forsøkte Vagabond. Den falt dessverre ikke i smak, den var skrekkelig bitter og ikke min type øl i det hele tatt. Men med en pakke nøtter klarte jeg å få den ned. Neste gang skal jeg forberede meg litt bedre og finne et sted med god glutenfri øl slik som den jeg fikk på Røros for noen år siden.

 

Hotellfrokost – alltid spennende!

Jeg har i alle mine år med diettrestriksjoner prøvd å få tilrettelegging på hotellfrokoster, men til dags dato aldri fått noe som helst tilrettelagt ved å ta kontakt. Denne gangen gadd jeg derfor ikke si i fra på forhånd, og det som ble tilbudt var helt likedan som sist.

Vi bodde på samme hotell; Radison Blue Royal Garden, og buffeten er kjempeflott – for de som tåler alt! Buffeten bugner, og det står en kjempeflott og kreativ krittavle med nummer og allergener ved buffeten, men skiltene flyttes, nummer er ikke notert og det er rett og slett ikke til å stole på. Allergimaten var ikke merket i henhold til regelverket i det hele tatt, akkurat som andre Radison Blue jeg har bodd på. Ganske dårlig og jeg gjør som jeg alltid gjør; melder fra til Mattilsynet. No hard feelings – men det er jobben deres å følge norsk lov.

Annonse

Når jeg er på slike hoteller som ikke klarer den enkleste ting; å merke maten de serverer, forsyner jeg meg grovt av kjøttpålegg, agurk og tomat. Er jeg heldig har de soltørket tomat også; det blir prikken over i’n. Jeg har alltid med meg knekkebrød og brød, da har jeg muligheten til å fylle på med litt karbohydrater om jeg kjenner det blir behov.

5 ting å gjøre i Trondheim

Helt avslutningsvis har jeg  gode tips til deg som har noen timer i Trondheim og har lyst til å finne på noe (og som jeg har gjort selv)

  1. Guidet tur i Nidarosdomen
  2. Kajakktur på Nidelven
  3. Vitensenteret
  4. Sykkeltur med bysykkel
  5. Rusletur på Bakklandet

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.