fbpx

I forbindelse med en jobbreise var jeg så heldig å reise til Røros. Bergstaden Røros er en liten perle i Sør-Trøndelag, på grensa mellom Hedmark og Sverige. Grunnlaget for Bergstaden Røros var bergverksbedriften Røros Kobberverk, derav navnet Bergstaden. Det er store kulturminneinteresser i området, og hele Røros bergstad og Circumferensen står på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

I Røros har jeg med hell spist fantastisk mat to ganger, her kommer en kjapp liten anmeldelse av mitt siste besøk på Vertshuset Røros.

Les mer om Røros og Vertshuset her

ol

Vertshuset Røros ligger fantastisk til midt i hovedggata i Røros, i gangavstand til det meste. Lokalene er intime, oser av fordums storhetstid og innbyr til lange gode måltider.

Vi starten kvelden med ølsmaking i kjelleren, de andre fikk smake tre ulike ølsorter, og etter litt fomling fikk jeg servert en type glutenfri øl. For ei som ikke har smakt øl på et tiår, var dette rett og slett utrolig godt. Det ga meg en skikkelig god start på kvelden!

Akkurat hva jeg fikk å spise må jeg innrømme at har gått litt i glemmeboken, det som uansett ikke går i glemmeboken er at jeg fikk akkurat det samme som de andre, at servitørene var utrolig diskret med tanke på allergiene slik at det ikke ble lagt merke til og ble et tema rundt bordet, og at maten smakte helt fantastisk! Forretten var en type lokal spekeskinke med nydelig tilbehør, hovedretten besto av helstekt entrecote av Rørosku, og desserten var nydelig sorbet.

Følelsen av å bli sett, husket og graden av stålkontroll hos personalet var i en liga jeg aldri før har opplevd (annet enn på Vertshuset Røros en gang tidligere), og den følelsen, den er magisk!

Jeg takket og bukket før jeg gikk, og la meg mett, lykkelig og vel vitende om at jeg ville dele opplevelsen med dere – jeg håper dere tar turen, det anbefales!

Annonse

Les mer om Røros og Vertshuset her

Terningkast 6

 

Hovedbildefoto: Lars Geithe

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.