fbpx

Skal du kjøre langt i påsken eller kanskje til sommeren? Da kan det være godt å få litt tips til mat du kan nyte i bilen som både smaker godt og metter?

Jeg har laget en oversikt til som inneholder både kjøpemat og mat du lett lager  på forhånd. Jeg håper det smaker!

Mat som metter

Matpakkemuffins
Dette er ikke søte kake-muffins, men deilige grove muffins fulle av smak, og som metter godt. De kan bakes dagen i forveien og nytes i bilen. Smak dem til med det du ønsker.

matmuffins1

Vafler
Jeg blir aldri lei av vafler! Lag røra på kvelden i forveien og stek dem på morgenen før dere kjører. Pakk inn i aluminiumsfolie og et badehåndkle, og de holder seg varme lenge! Nytes som de er eller med spekemat, syltetøy eller smøremyk rapskokos.

Energibarer
Energibarer, frokostbarer, granolabarer – kjært barn har mange navn! Du kan enten lage dem selv slik som i oppskriften, eller kjøpe en av de fra Friggs som jeg liker godt.

Karbonadesmørbrød
Hjemmelagde karbonader eller hamburgere er veldig enkelt å lage. Alt du trenger er egentlig en pakke kjøttdeig, salt og pepper. Vil du ha litt mer futt kan du blande inn krydder og urter etter eget ønske. Jeg liker å blande inn revet vegansk ost – knallgodt! Stek dem opp kvelden i forveien, la dem bli kalde og legg dem i kjøleskapet. Før du reiser smører du rundstykker (anbefaler schar rustico) med aioli, pesto eller smøremyk rapskokos og legger inn karbonaden og det du ønsker av grønnsaker. Trenger ikke oppvarming.

Kyllingsalat
Salat er aldri feil! Stek kylling og finn frem det du trenger kvelden i forveien før du kutter og blander det sammen før dere reiser. Krutongene kan du ha med i en liten boks på siden, eller droppe til fordel for et rundstykke. Du kan fint bruke spekeskinke, kyllingpålegg, kokt skinke eller laks – du velger!

Kyllingwraps
Det har kommet flere gode wraps på markedet. Min favoritt er fortsatt coop sine. Varm dem opp før du fyller dem med kylling, pålegg og grønnsaker. Pakk wrapsen inn i matpapir eller folie. Trenger ikke å varmes opp.

Kos og snacks

Myke havrekjeks med sjokolade

Havrekjeks
Havrekjeks med sjokolade er utrolig godt, men pass deg – de forsvinner fort!

Muffins med eple og kanel
Disse er et sikkerstikk! Gode for både store og små slikkemunner.

Havrekjeks med banan
Kjøpt inn banan før ferien? Da må du nesten lage disse. Søte og gode. Perfekte for tur!

Ting du kan kjøpe underveis

5eda8-12724768_1274371142589462_912196406_n

Maiskaker fra Friggs
Energibarer
Bama sin smoothie
Mandler og nøtter
Rosiner
Druer, bananer og epler
Kjøttpålegg
Kyllingvinger*
Stekte kotletter*
Salatbar**Sjekk at produktene ikke inneholder allergener. Les på alt, alltid

Annonse

Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel i kaker, men for gjærdeigene vil det være litt mer komplisert.
Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.