fbpx

Suppe har blitt veldig populært her i heimen, og en av mine verste minner fra barndommen har vært lukta av blomkålsuppe. Det har derfor tatt med nesten 30 år før jeg igjen har turt å prøve meg på det igjen. Men vet dere hva? Det er så godt! (Det visste dere jo sikkert!).

Jeg har valgt å lage suppene mine uten melkeerstatning av noe slag. Dette gjør suppene veldig lette og ikke så mektige, men det gir veldig god smak synes jeg.

Du trenger:
1/2 løk
litt hvitløk
litt chili
1-2 grønnsaksbuljongterninger som tåles (toro feks)
1 blomkål i buketter
1 liter vann
Pepper
litt olje 
1 pk bacon i terninger

Annonse

Skjær løk i biter og surr myk i olje på middels varme sammen med hvitløk og chili. Ha over vann og buljong før du har blomkålen oppi. La det koke på middels varme til blomkålen er helt mør og kjør så gjennom med stavmixer til du får en glatt suppe. Om du synes suppen er tynn kan den jevnes med litt maizena eller potetmel eventuelt kokes litt lenger. Smak til med pepper og evt salt.

Stek bacon til det blir herlig sprøtt og server suppen med bacon på toppen. Herlig!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.