fbpx

Tomatsuppe med pestoboller og flatbrød

Vi har delt inn dagene i uka i suppedag, pastadag, fiskedag, kyllingdag osv – dette for å gjøre det enkelt å planlegge og handle inn. På den måten spiser vi sjelden det samme to uker på rad, men alltid de samme ingrediensene. Tirsdag er suppedag, og da flesker jeg til med hjemmelaget suppe nesten hver uke. Denne uka var det mye rester av fiskegratengen jeg laget på mandag, at det plutselig var onsdag før det var behov for å lage noe mer mat. Praktisk ikke sant?

Du trenger:
Suppa:
1 rødløk
1/2 rød paprika
1 gulrot
2-3 fedd hvitløk eller 1 ts most hvitløk på glass/tube
litt chili (fra tube/glass)
2 bokser hakka tomater med urter
1 grønnsaksbuljongterning (toro tåles)
Olje
4-6 dl vann (fyll tomatboksene med vann, det er 4 dl i hver!)

I går kveld smelte jeg sammen suppa, og i dag laget jeg kjøttbollene. Det er ofte sånn jeg gjør det – enklere å gjøre ting etter at guttungen har lagt seg enn når vi kommer hjem etter 8 timer på jobb.

Kjøttboller:
1 pk karbonade- eller kjøttdeig
1 ss pesto som tåles (coop smak feks)
salt og pepper.

Kutt alle grønnsakene i biter og ha dem over i en middels varm kaserolle med litt olje sammen med hvitløk og chili. La det surre seg mykt og fint mens du finner frem resten av tingene du trenger. Ha over tomatene og fyll en boks med vann og ha over sammen med buljongterningen. La det koke til grønnsakene er skikkelig møre og kjør så gjennom med stavmixer. Smak til med vann fra boks nr to, pepper og evt salt.

Kjøttbollene lager du enkelt med å røre sammen salt. pepper, pesto og kjøttdeig til en fin deig, forme til små boller og ha over i glodheit suppe. La dem trekke i ca 15 minutter før servering. Dobbeltsjekk gjerne om de er ferdige ved å dele en bolle.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Server med semper pasta penne (grov pasta) og Odin glutenfritt flatbrød

Velbekomme 🙂

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like