fbpx

Italiensk penicillin – en kyllingsuppe

Jeg ramlet over en suppe på Instagram som ble kalt “italiensk penicillin” og ble solgt. Umiddelbart. Jeg mener; du skal ha respekt for eldre italienske husmødre, uavhengig av om det kurerer noe som helst, for dette må jo smake fantastisk!

Italiensk penicillin – pastina

Hva som er tradisjon, og hva som er TikTok-insta-viral-suppe her, det er jeg ukjent med, men da jeg så filmen på instagram ble jeg som sagt solgt. For jeg skjønte umiddelbart at det kom til å smake nydelig, og at dette, dette var enkelt å slenge sammen!

Annonse

Italiensk grønnsakssuppe

Hemmeligheten i suppa er grønnsaker, kraft og nydelig pasta som kalles pastina. Det har jeg ikke funnet glutenfritt i Norge, men jeg har funnet glutenfri suppepasta som ofte brukes i kjøttsuppe i både Tyskland og Polen slik jeg har forstått det. Du kan også bruke ordinær pasta som du klipper opp i små biter for samme effekt. Her ser du hvilken pasta jeg brukte.

Religiøs og stappmett

Tradisjonelt toppes suppa med masse parmesan, noe jeg ikke tåler, og den veganske…..not for me assa. Meg jeg slang oppi solide biter med kylling fra middag dagen før, og halleluja så digg det blei! Her snakker vi Europeisk comforfood altså! Du kan risikere å bli gåde religiøs, salig og stappmett samtidig!

Italiensk penicillin – en kyllingsuppe

Enkel, smakfull suppe som kurerer både sult og gruff
FORBEREDELSE 10 minutter
TILBEREDELSE 30 minutter
Total tid 40 minutter
Rett middag, Suppe
Kjøkken gluten- og melkefri, Italiensk
Porsjoner 4 porsjoner

Du trenger:
  

 • 6 dl Vann
 • 6 dl Hønse-eller kyllingkraft
 • 6 fedd hvitløk
 • 1 Tørket løpestikke kan utelates
 • 1 stk Sellerirot liten
 • 3-5 stk gulrot
 • 1 ss Buljong
 • 1 stk gul løk
 • 4 porsjoner pasta glutenfri
 • Kylling, i biter

Slik gjør du:
 

 • Ha vann, kraft, buljong og grønnsaker over i en kjele og kok opp
 • La alt koke i 30 minutter
 • Ta ut grønnsaker og urter og kjør det i blender til en jevn masse
 • Ha grønnsakene tilbake i kjelen og tilsett pasta
 • Del opp kylling i biter og ha det over i suppa
Nøkkelord grønnsaker, kraft, middag, suppe
Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like