fbpx

Posekake er enkelt, jeg skal innrømme det. Derfor er det en glede å presentere deg for min egen posekake uten egg, melk og gluten!

Hjemmelaget posekake

Ideen er like enkel som den er genial; bland alt det tørre til en gluten- og melkefri kake i en pose, knyt igjen posen og vipps du har en glutenfri posekake!

Grunnen til at det er så enkelt, er at denne kaken krever ikke egg, det er derfor en posekake som ikke bare er glutenfri, men også melkefri, uten egg og dertilhørende vegansk faktisk. Her kan du altså nå ganske så mange allergikere og dietikere med en og samme posekake rett og slett!

Pose eller glass – og litt pynt

Om du ønsker å putte kakemiksen på pose eller glass er selvfølgelig helt opp til deg selv. Du sparer miljøet ved å benytte mindre plast og det ser penere ut, men jeg landet på at de som skal få posekake av meg har fler glass enn de trenger allerede, slik at en pose fra eller til fikk jeg ta på min kappe.

Vi valgte å lage hjemmelagde etiketter med fremgangsmåte på som vi har festet på posekakene. De er printet som fotografier hos Fotoknutsen. Det kostet ca 1,5 krone pr etikett og de ble enkelt festet med hamptau. For å sikre at posen er litt bedre lukket, har de fått en liten gummistrikk under hamptauet.

Du trenger

  • 1 porsjon av det tørre innholdet i Crazy cake
  • Poser
  • Gummistrikk
  • Hamptau
  • Tags/etiketter/papp

Slik gjør du

Mål opp de tørre ingrediensene til én og én kake av gangen. Bland det sammen i en bolle og hell innholdet over i et litermål og deretter over i pose. Bruk en trakt om nødvendig. Knyt en gummistrikk rundt posen før du pynter med tau og etikett.

På etiketten skriver du følgende:

Tilsett:

  • 2 dl vann
  • 6 ss matolje
  • 1 ts eddik (7%)

Fremgangsmåte:
Bland det våte og det tørre og rør alt kjapt sammen.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Ha røren over i en rund form med bakepapir i bunnen.

Stek på 180 grader i ca 30 minutter, test med en kakepinne om kaken er ferdig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.