fbpx

Hva kaller du den? Kokosbollekake, skumbollekake eller noe helt annet? Uansett så minner den om kokosbollene du får kjøpt i butikken, farlig god med andre ord – se min oppskrift på kokosbollekake helt uten melk og gluten!

Glutenfri dessertkake

kokosbollekake er en kake du ikke orker mange stykker av, og den passer perfekt til dessert. Den er liksom både lett og mektig på en og samme tid.

Dette var første gang jeg laget kokosbollekake, og jeg vet om noen endringer jeg vil gjøre neste gang jeg lager kaka, for det frister så absolutt til gjentagelse!

Kokosbollekake uten melk

Denne kaka er ikke perfekt som de du ser hos andre, bloggere, den har masse feil og rom for forbedringer. Jeg beskriver ønskede endringer i et eget avsnitt nederst.

Du trenger

Bunn

  • 1,5 pk glutenfrie digestivekjeks
  • 2 ss melkefri margarin

Marengs

  • 6 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vanilijesukker
  • 1 dl vann
  • 3 ts gelantinepulver

Sjokoladelokk

  • 200 gram melkefri sjokolade (helst ikke for søt)
  • 2 ss Delfiafett
  • Kokosmasse

Slik gjør du

Start med å plassere en kakering str 24-26 cm på et fat og knus kjeksene til smuler. Tilsett smeltet margarin og bland godt. Klem ut massen på fatet så den dekker hele bunnen.

Kok opp 1 dl vann og rør inn gelantinepulveret – rør godt og avkjøl vannet.

Skill hviter og plommer, ha hviter over i en helt ren bolle og pisk til du har hvitt skum. Tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt. Fortsett til du ikke kjenner sukker mellom fingertuppene.

Hell over vannet med gelantin i en tynn stråle.

Fordel massen i kakeforma og sett kaldt i minst 4 timer (strø gjerne litt kokos på toppen) .

Smelt sjokolade og delfiafett sammen over vannbad eller i micro. Fordel sjokolademassen over den avkjølte kaka. Sørg for at det blir så jevnt som mulig. Avkjøl litt og dryss over med kokosmasse.

Varm en tynn, skarp kniv og skjær rundt langs kaka, løsne ringen og løft den forsiktig opp over kaka.

Kokosbollekake uten melk

Mine tips til neste gang

Formfett
Det er kanskje ikke uten grunn at oppskriftene på det store internettet anbefaler formfett i kakeringen. Verdt å prøve – da slipper kaka ringen uten stygge sår fra kniven.

Bunnen
Jeg ville doblet tykkelsen på bunnen og brukt nærmere 3 pakker med glutenfri digestive fra Normal. Den er billig og god!

Marengsen
Jeg ville redusert til 5 eggehviter og i tillegg redusert litt på sukkermengden, samt økt mengden vaniljesukker. I tillegg ville jeg delt marengsen i to og lagt et lag med raspet mørk sjokolade mellom de to lagene. Litt som i Dronning Maud pudding.

Sjokoladelaget
Sjokoladen ble i mine øyne ganske perfekt, tjukt og deilig, men jeg syntes kanskje den mørke kokesjokoladen fra coop kanskje ble hakket for søt til denne kaka. Det er vedt å teste en litt mørkere sjokolade, bare for å teste!

Annonse

Porsjonskaker
Dersom du har små kakeringer er denne kaka helt nydelig og superperfekt som porsjonskake! Det er virkelig verdt et forsøk 🙂

Kanskje vil du heller prøve Sjokoladefondant til dessert?

Kokosbollekake uten melk

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.