fbpx

Glutenfrie Bringebærsnitter uten
melk har jeg drømt om å lage i lang tid, men jeg vet at mørdeig er vanskelig uten gluten og melk. Men i dag ga jeg det et forsøk!

Bringebærsnitter; mørdeig med syltetøy

Bringebærsnitter er to lag med glutenfri mørdeig med et tykt lag bringebærsyltetøy mellom som igjen er toppet med melis.

Mørdeig er ikke lett å lsge gluten- og melkefritt er min erfaring, men jeg var så fristet at jeg valgte å prøve likevel. Mine bunner smuldret litt, og jeg må innrømme at jeg er usikker på årsaken utover at slik har alle mine mørdeiger endt opp. På tross av det deler jeg oppskriften med deg, fordi så mange ønsket seg oppskriften da jeg la ut bilde på facebooksida og Instagram.

Du trenger

Bunner:
330 g lys glutenfri melmiks*
100 g melis
1 ss vaniljesukker
200 g melkefri melange
1 egg

*Jeg bruker Schär bread miks

Fyll:
1,5-2 dl bringebærsyltetøy
100 g bringebær

Glasur og strøssel:
250 g melis
1-2 ss vann
1-2 ss kakestrøssel

Slik gjør du

Bunner

Bland det tørre i en miksmaster og rør inn melange i terninger. Kjør godt mellom hver terning til mel og margarin er godt blandet. Tilsett egget og kjør til deigen er godt blandet. Samle i en klump og sett kaldt i 30 min.

Kjevle ut to emner mellom to ark bakepapir. Stek hver enkelt av de to leivene på 190 grader i snaut 10 minutter til de er smått gyldne.

Montering

Annonse

Vil du være sikker på at kaka ikke deler seg, kan du fryse ned bunnene og så montere den. Jeg derimot monerte lunken kake.

Mos bær sammen med syltetøy og fordel på en av to bunner. Legg den andre bunnen over og topp med melisglasur og kakestrøssel.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.