fbpx

Ikke plag oss med allergiene dine

Jeg så overskriften, satte på podcasten og tenkte faktisk at det kunne bli litt morsomt. Jeg var forberedt på humor, underbuksehumor til og med, men hva var det Tusvik og gjengen egentlig sa?

Latterliggjøring uten filter?

Jeg satt på hesteryggen, som jeg så ofte gjør, men mobilen på spotify i lomma. Da får vi litt lyd som skremmer vekk troll på høylys dag, og hva passer bedre til det enn en gjeng skravlehøner? Jeg har hørt alle episodene og småledd og kost meg, så jeg gledet meg litt til denne episoden. Kanskje endelig noen rettighetsforkjempere, kvinnesakskvinner og meningsbærende kvinner med gode nettverk endelig kunne tale vår sak?

Dessverre tok jeg feil?

Jeg satt som sagt på ryggen til dronning Platina da jeg hørte denne og måtte senke tempoet til skritt for å spole tilbake og sjekke at damene sa det de sa. For jeg ble skuffet. Sint. Irritert og helt målløs. Er det mulig liksom?

Det er flere som ikke hørte det samme som meg, og so mener jeg er hårsår. Jeg lurer imidlertid på om det er de som ikke tok seg tid til ås pole tilbake for å høre det hele en gang til, for hele holdningen som lå i bunn skremmer meg:

Ikke plag folk med allergiene dine

Det er jo en selvfølge at dersom du har en allergi, gir beskjed til vertskapet, samtidig er det ikke en selvfølge at du kan spise absolutt alt som serveres ved en sammenkomst, ei heller at det tas høyde for høy- og lavkarbo, nedfallsfrukt og andre dietter, men allergier må respekteres.

Det ble på et tidspunkt sagt noe slikt som at “å lage fårikålen glutenfri er ikke noe stress liksom, men å bake en ekstra kake til barnebursdag det…..(noe veldig lite positivt), heldigvis er foreldre flinke til å sende med ungene sine……”.

Annonse

Det ble også påpekt; Har du en allergi så får du spise deg mett hjemme før du kommer, ta noe mat på fatet og bare la vær og spise, for seriøst, ingen bryr seg om du spiser. Og; ikke plag oss med de allergiene dine. Ikke snakk om dem!

Sannheten

Sannheten er at vi med matallergier helst ikke vil hverken være til bryderi eller snakke om de forbaska allergiene våre Det er alle andre som har et vanvittig stort behov for å gjøre det hele tiden; “jøss tåler du ikke gluten? Hva skjer da da? Tanta mi blir sååååå dårlig i magen hun også får hun kviser. Er det sånn med deg og?”. Hva pokker gjør du da? Går?

Men det er jo humor!

Det er tidenes dårligste argument for å oppføre seg sjofelt! Skal ting være morsomt må det i det minste sies med humor. Du kan ikke gørte ut av deg dårlige holdninger og så kalle det humor, det er dårlig humor. Sorry jenter. Dette var ikke artig.

 

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

3 kommentarer til “Ikke plag oss med allergiene dine”

 1. Jeanette avatar

  Blir så prooooovosert …
  Jeg har en familie på 5 der noen ikke tåler ,gluten egg og melk. Jeg spiser lavkarbo for å få vekk diabetes og ledd smerter.
  For meg har det aldri vært ett problem å tilrettelagte mat for noen som helst.
  No tilrettelegger vi til og med for kjæresten til min datter som ikke spiser svin.
  For meg er det sååå selvfølge og utrolig lett.
  Det finnes masse ferdig kaker (alla mølleren, toro 123 kaker uten allergener)
  Det er så enkelt å tilpasse då vi har flere millioner allergivennlige kake og middags oppskrifter på nett og stort utvalg av allergivennlige produkter i dagligvare.
  Fy skam til disse som går ut å sier slikt.
  At de aldri skal få oppleve å ha ett barn som går i anafylaktisk sjokk for at de syntes det var dumt og vanskelig å tilrettelegge.
  Som mamma kan jeg si at det er noe av det j…. jeg noen gang har opplevd.

  1. Kathrine avatar

   Ja jeg ble satt ut. Jeg forventet noe helt annet fra dem.

 2. Cesilie Stubmo avatar

  Jeg blir bare så skuffet

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese