fbpx

Smakfull tomatsuppe

Gjør deg klar for #suppetirsdag med ny suppeoppskrift! I dag deler jeg oppskriften på en smakfull tomatsuppe. Tomatsuppa kan med fordel lages på forhånd, som kan fryses i porsjoner og brukes til både middag, lunsj og som saus på pizza. Denne oppskriften gir deg 2 solide middager, er enkel og veldig smakfull!

Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe ble jeg introdusert for av legen min da jeg var på mitt sykeste som fattig student. Jeg skulle jo da starte å leve gluten og melkefritt, og skjønte fort at det ble dyrt. Hva passet vel bedre da, enn å ha en kjele ferdig tomatsuppe i kjøleskapet og ta en øse av den til minst ett måltid om dagen?

Suppa den gang inneholdt stangselleri, og selv om jeg liker det i suppa, blir det alltid til at jeg må kaste så mye for jeg bruker det ikke i noe annet, så derfor har jeg utelatt det i denne oppskriften. Suppa ellers er veldig lik den jeg levde på mens jeg studerte økologi og bodde i et kaldt og meget trekkfullt kollektiv på Ås for et helt liv siden. Hva er vel bedre enn å krype opp i sofaen under et pledd med varm suppe når eksamensnervene presser på og vinden blåser gjennom huset?

Den gyldne omvei 028

Suppe som lager seg selv

Denne tomatsuppa lager seg nesten selv, bare du gir den tid! Jeg foretrekker å smelle den sammen rett etter middag (om jeg har tid) for så å la den koke utover kvelden. Når kvelden kommer, setter jeg den i wonderbagen eller bare i kjelleren hvor det er kaldt. Når gutta kommer hjem på ettermiddagen, er det da bare å gi suppen et oppkok, kjøre med stavmixer og sette den på bordet – enklere blir det nesten ikke!

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Du trenger

1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1/2 spisspaprika
2 bokser hakka tomater
3 bokser vann (de du hadde tomater i)
1 buljongterning el.
Olivenolje, salt, pepper og
1 kvast fersk basilikum

Slik gjør du det

 • Del opp alle grønnsakene og surr i olje på middels varme til løken er myk.
 • Ha over tomater, vann og buljong og kok.
 • La suppa småkoke noen timer (sett den så i wonderbag eller bare la den kjøles ned, natten over).
 • Dagen etter varmer du opp suppa og kjører den jevn med stavmixer.
 • smak til med salt og pepper

Tips

Du kan med fordel lage deilige lammekjøttboller og ha i suppen, det gir mer mat og enda mer smak – deilig! Enten du er fattig student som trenger mer mat for penga, eller du bare vil ha mer næring, tar du i en boks med røde linse og har i suppen i tillegg til grønnsakene.

Den gyldne omvei 012

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “Smakfull tomatsuppe”

 1. fruensvilje avatar

  hmmm tåler du løk og kvitløk da ? det gjør ikke jeg ,men er vel greit å bare droppe det i suppen

  1. Kathrine avatar

   Ja jeg har alltid tålt løk og hvitløk heldigvis!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like