fbpx

På impuls nappet jeg posen med Møllerens glutenfri bollemiks meg fra butikken. Ble jeg skuffet eller positivt overrasket? Les for å se hva jeg mener!

Glutenfri bollemiks

(Glutenfri) Bollemiks har jeg aldri brukt før, så jeg har ikke noe sammenlikningsgrunnlag dessverre. Det som derimot slo meg var at prisen var litt stiv; 79 kr kiloen (på obs). Men da jeg regnet på det ble det under 4 kr pr. bolle og det er innafor!

Møllerens glutenfrie bollemiks

Bare en melmiks?

Jeg ble litt overrasket over at det skulle tilsettes både egg, margarin, vann og gjær. For strengt tatt er det jo lite som skiller posen fra å være bare en melmiks. Men så slo det meg at det skal til både sukker, kardemomme, fiberhusk og soyayoghurt i mine egne boller.

Fremgangsmåte og deig

I oppskriften står det at man skal bruke kjøkkenmaskin, men jeg er stor tilhenger av alt som kan lages for hånd, så jeg valgte å blande det sammen i en bolle. I tillegg foretrekker jeg å blande gjæren i væsken (vann, flytende melkefri margarin og egg) fremfor i melet, og det gjorde jeg også denne gangen.

Møllerens glutenfri bollemiks

Deigen ble fin å jobbe med og kunne lett trilles og formes til boller. Deigen hadde fin konsistens og luktet fodt av kardemomme. Oppskriften sa at deigen skulle trilles ut og deretter heves i 60 minutter før steking. Ingen for- og etterheving altså.

Hevet dårlig

Til tross for en hel pakke gjær (som jeg synes er litt mye til en så liten deig), hevet deigen dårlig. Vanligvis hever bollene mine godt med mindre gjær og samme fremgangsmåte.

IMG_20180425_122815_672

Kompakte, men gode boller

Ettersom deigen hevet dårlig ble bollene kompakte, men de var gode på smak og barna elsket dem (også naboungene som aldri har spist glutenfrie boller før). De smulet en del dagen derpå, m5rn barna spiste dem (jeg rakk ikke prøve dem dagen derpå fordi de forsvant).

Annonse

IMG_20180425_145207_188

Konklusjon

Jeg kjenner at det å ha en pose med glutenfri bollemiks i skapet kan være nyttig. Det er vesentlig enklere å bake med barna når jeg ikke må sørge for å ha alt det nødvendige i hus hele tida. Jeg syntes ikke det var noe å rope halleluja for, men såpass gode på smak og så enkle å lage at jeg trygt kan anbefale dem.

For ordens skyld

Jeg synes det er viktig å presisere at jeg ikke er sponset!

 

2 Comments on “Test: Møllerens glutenfri bollemiks

  1. Hei. Jeg har også prøvd denne. Tok halvparten med gjær, og litt mere væske enn det stod i oppskriften. Så eltet jeg lenge, og hevet deigen lengere. De ble helt perfekte! Sønnen min som ikke trenger å spise glutenfritt, elsket dem. Frøys de ned og tinte dem i mikroen. Da ble de ikke smulete.

    • De ble ikke smulete til meg heller før etter mange timer. Så bra du fant en løsning som funka!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.