fbpx

Konfektkaker er noe av det jeg virkelig forbinder med jul. Det høres luksuriøst ut med konfektkaker, men sannheten er at det er ganske enkle, søte, seige kjeks med mandler og sjokolade.

Mammas konfektkaker

Mamma har laget konfektkaker så lenge jeg kan huske. Som liten minnes jeg deigen som sto på kjøla og vi jentene som gikk og stjal en skje med deig i ny og ne. Jeg husker også at vi spiste deig mens vi bakte. Jeg husker rett og slett primært deigen må jeg innrømme, og et er ikke rart, for den er innmari god!

Nå er det drøyt 17 år siden jeg flytta hjemmefra, og sikkert nesten like lenge siden jeg bakte konfektkaker. Derfor var jeg veldig glad da jeg i forrige uke trossa forkjølelse og endelig fikk rota meg til å spørre mamma etter oppskriften hennes. Oppskriften har alltid stått i den blå permen hennes, men hvor den opprinnelig kommer fra vet jeg ikke, men jeg tørr gjette på et ukeblad på 80-tallet? Under deler jeg familiens gluten- og melkefrie konfektkakeppskrift med dere.

Da jeg viste mamma dette innlegget kunne hun fortelle at oppskriften så visst ikke stammer fra et ukeblad, men at oppskriften er etter min oldemor Gudrun Louise fra Skui. Oldemor døde da mamma var bare baby i 1957 og oppskriften er således minst 60 år gammel.

konfektkaker 104

Du trenger:

200 gr smøremyk rapskokos
300 gr sukker
2 egg
300 gr lyst glutenfritt mel*
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gr hakkede mandler
100 gram kokesjokolade som tåles

*Jeg bruker Schär bread mix

Finn frem og mål opp alle ingrediensene, hakk sjokolade og mandler.

Pisk sukker og rapskokos luftig og  hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.

Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker godt før du har i mandler og sjokolade.

Sett deigen kaldt i minst en times tid før steking.

Sett ovnen på 175 grader.

Annonse

Dekk stekebrett med papir og plasser 9 like store klatter med røre på brettet med to skjeer. De siger mye utover, så ikke lag dem for store!

Stekes i 10 minutter til de har blitt gyldne, avkjøl på rist.

 

 

 

8 Comments on “Mammas konfektkaker

  1. Jeg har en del nøtter jeg ikke tåler, og herunder også mandler. Jeg tåler pistasjenøtter, er det innenfor å bruke det i stedet? ☺️

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.