fbpx

Mammas konfektkaker

Konfektkaker er noe av det jeg virkelig forbinder med jul. Det høres luksuriøst ut med konfektkaker, men sannheten er at det er ganske enkle, søte, seige kjeks med mandler og sjokolade.

Mammas konfektkaker

Mamma har laget konfektkaker så lenge jeg kan huske. Som liten minnes jeg deigen som sto på kjøla og vi jentene som gikk og stjal en skje med deig i ny og ne. Jeg husker også at vi spiste deig mens vi bakte. Jeg husker rett og slett primært deigen må jeg innrømme, og et er ikke rart, for den er innmari god!

Nå er det drøyt 17 år siden jeg flytta hjemmefra, og sikkert nesten like lenge siden jeg bakte konfektkaker. Derfor var jeg veldig glad da jeg i forrige uke trossa forkjølelse og endelig fikk rota meg til å spørre mamma etter oppskriften hennes. Oppskriften har alltid stått i den blå permen hennes, men hvor den opprinnelig kommer fra vet jeg ikke, men jeg tørr gjette på et ukeblad på 80-tallet? Under deler jeg familiens gluten- og melkefrie konfektkakeppskrift med dere.

Da jeg viste mamma dette innlegget kunne hun fortelle at oppskriften så visst ikke stammer fra et ukeblad, men at oppskriften er etter min oldemor Gudrun Louise fra Skui. Oldemor døde da mamma var bare baby i 1957 og oppskriften er således minst 60 år gammel.

konfektkaker 104

Du trenger:

200 gr smøremyk rapskokos
300 gr sukker
2 egg
300 gr lyst glutenfritt mel*
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 gr hakkede mandler
100 gram kokesjokolade som tåles

*Jeg bruker Schär bread mix

Finn frem og mål opp alle ingrediensene, hakk sjokolade og mandler.

Pisk sukker og rapskokos luftig og  hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.

Bland inn mel, bakepulver og vaniljesukker godt før du har i mandler og sjokolade.

Sett deigen kaldt i minst en times tid før steking.

Sett ovnen på 175 grader.

Annonse

Dekk stekebrett med papir og plasser 9 like store klatter med røre på brettet med to skjeer. De siger mye utover, så ikke lag dem for store!

Stekes i 10 minutter til de har blitt gyldne, avkjøl på rist.

 

 

 

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

8 kommentarer til “Mammas konfektkaker”

 1. Jannicke avatar

  Jeg har en del nøtter jeg ikke tåler, og herunder også mandler. Jeg tåler pistasjenøtter, er det innenfor å bruke det i stedet? ☺️

  1. Kathrine avatar

   Bruk det du liker og tåler!

 2. Aashild avatar

  Kan jeg bruke smør i steden for rapskokos ?🤔

  1. Kathrine avatar

   Om du tåler smør med melk kan du det ja 🙂

  2. Kathrine avatar

   Om det tåles så gjør du det

 3. Randi avatar

  Hvordan oppbevares de best

  1. Kathrine avatar

   I go’ gammeldags kakeboks 🙂

 4. Rand avatar

  Nå er de ferdige, og de smakte kjempegodt! Takk for oppskrift

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese