fbpx

Panna cotta fallt jeg for i vinter da jeg laget en versjon med gløgggele. Derfor måtte jeg lage en sommerutgave også, denne gangen med bringebærsorbet.

Jeg liker å lage panna cotta over 2 dager fremfor å stresse. Jeg lager først den delen med kokt kokosmelk på kvelden og lar det stå kjølig til dagen derpå. Dagen etter kjører jeg bringebærene sammen rett før servering.

Gluten- og melkefri panna cotta

Jeg lager Panna cotta på kokosmelk. Jeg vil uten tvil anbefale en feit kokosmelk som Änglamark sin (coop) som så tynnes litt med annen valgfri plantemelk.

Du trenger:

Panna Cotta
1 boks (4 dl) änglamark kokosmelk (coop)
1 dl kokosdryck el. mandelmelk
 3 ss farin
1 ts ekte vaniljesukker
3 stk gelantinplater

Bringebærsorbet
200 gram frosne bringebær
2-3 ss melis
1 ts sitronsaft

Dag 1
Bland kokosmelk, kokosdryck, sukker og vanilje i en tykkbunnet kjele. Legg gelantinplatene i kaldt vann, og la kokosmelka sakte, men sikkert få et oppkok, og trekk kjelen til sides. Klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ned i melka. La stå og avkjøle til romtemperatur før du heller melka over i passende glass og setter det kjølig.

Annonse

Gluten- og melkefri panna cotta

Dag 2
Kjøt frosne bringebær, melis og sintronsaft sammen i en blender, men ikke kjør så lenge at det tiner. Fordel sorbeten forsiktig over den stivnede melken og server umiddelbart.

Gluten- og melkefri panna cotta

Topp det hele med salt lakrissirup – jeg lover, det er helt magisk!

1 Comment on “Melkefri panna cotta med bringebærsorbet

  1. Tilbaketråkk: 5 gluten- og melkefrie sommerfavoritter • Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.