fbpx

Kommentar til Aftenpostens “Glutenvendetta”

Dra til helvete?

«Mye vil ha mer og fanden vil ha fler» sang Beranek på 80-tallet. Og det er lite som har endra seg siden jeg var liten og ikke helt skjønte budskapet til en mann jeg senere har lært meg å le høyt av.

Det jeg derimot ikke ler høyt av er beskyldninger fra landets tørste avis om at jeg er mathysteriker, matjåle, hypokonder og…….”putt inn ønsket negativt ord”, bare fordi jeg ikke tåler gluten, ja og melk da.

Det har heldigvis skjedd mye bra på allergimatfronten de siste 20 årene, og da roper Aftenpostens kommentatorer og mer eller mindre selvutnevnte eksperter varsku med store fete typer over både digital- og papirutgave. Alt er bare fælt og det raljeres over håpløse kvinnfolk som tror de har funnet veien til bedre helse gjennom dårlige allergimatvarer. Det trekkes frem tall på tall som viser hvor feil vi tar, og at veien til helse ikke er gjennom å spise det som gjør oss friske, for vi er nemlig ikke syke!

Økende trend?

Denne trenden med at stadig flere spiser allergivennlige produkter, og at det selges mer, har derimot ingenting med at det blir lettere tilgjengelig, smaker bedre og koster mindre. Det har ingenting med at vi endelig har fått et utvalg i butikkene som til en viss grad gjenspeiler litt av utvalget helt vanlige friske mennesker har.

Det har ingen sammenheng med at latskapen også har nådd allergimatfolket, at også vi setter pris på noen kjappe løsninger av og til. Det har ingenting med at når du gir oss lillefingeren vil vi også ha hele hånda. Det har ingenting med at det endelig er halvfabrikata mat tilgengelig i butikkene? Det har ingenting med at vi ønsker oss det alle andre har. Det har ingenting med at verden går fremover.

Annonse

Færre før?

«Før var det så mange færre allergikere» sier ekspertene og viser til omsetningen av allergivennlige varer. Hvor mye varer hadde man å velge mellom? Hvor mange hadde ikke da et helt annet kosthold? Sånn sett kan vi vel være enige om at utviklingen er uheldig, for allergivennlige halvfabrikata er ikke helsekost akkurat. Men å bruke mengde omsatte varer som målestokk på antall mennesker med opplevd allergi og intoleranse faller på sin egen urimelighet.

Espen Beranek Holm hadde mye rett i sin tid.

xxx profilbilder 015

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like