fbpx

Hønsekraft og kokt høne

Dersom du ønsker en skikkelig digg kraft som kan brukes i supper og sauer, er høne et godt sted å begynne!

Kraftkost

Kraft gir en helt annen fylde til supper og sauser enn en buljongterning noensinne kan gjøre. Den er feit og gjør deg mett på en helt annen måte. Den gode smaken ligger tross alt i krafta!

#reddhøna

For å koke hønsekraft trenger du ei høne. I butikken får du kjøpt både verpehøns og gullhøns. Forskjellen er at verpehøna har verpet egg for eggproduksjonen, mens gullhøna har verpet egg som har blitt til slaktekylling. Begge er langt billigere enn kylling, og rett behandlet er også kjøttet meget godt!

img_20170113_150355

Start med å tine høna i kjøleskap over natta. Posen fra Ytterøyylling lekker ved tining, så ha den i en ekstra pose.

Når høna er godt tint, skyller du den i kaldt rennende vann både innvendig og utvendig. Har du en stor gryte kan du ha høna oppi hel, er gryta liten kan du dele den opp med ei god fjørfesaks.

Smaksett krafta!

Sammen med høna har du et par gulrøtter, et par små gule løk og litt hvitløk for eksempel. Selv har jeg fryseren full av avkapp, avskjær og grønnsaker som var ubrukelige i maten, og bruker én pose med slikt avskjær i krafta.

Hell så over vann til høna er dekket. Gi det hele et oppkok og la det stå og småkoke under lokk i minst 2- gjerne 3 timer. Etterfyll med vann ved behov. Når kjøttet løsner helt fra benet kan du ta høna opp av vannet. og plukker av kjøttet.

For ekstra kraftig kraft legger du skroget tilbake i krafta og la den trekke ytterligere. Sett gryta i senga med dyner rundt eller i wonderbag over natten.

Annonse

Hvil og reduser

Sett kraften til koking og reduser kraften til ca halv mengde av nåværende mengde før du siler den gjennom et rent bommulsklede over et dørslag. La krafta avkjøles og frys ned i porsjoner a ca 2-4 dl.

20170115_144737

Kraftsupper

Se mine suppeoppskrifter for tips til hvor du kan bruke denne deilige krafta. Jeg liker å bruke buljong i tillegg til krafta, men jeg reduserer mengden. Alle suppene under kan med fordel lages med hønsekraft. Og vet du? Du kommer til å bli så mett!

20170124_155647

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “Hønsekraft og kokt høne”

  1. Kristin avatar

    Jeg kokte kraft og renset høna. Fikk da 290gram kjøtt, og regnet meg til at kilosprisen på kjøtt da ble 190kr. Det er ikke veldig billig😩

    1. Kathrine avatar

      Kiloprisen på selve kjøttet blir høy, men kjøttet er jo bare et pluss. Kraften gir deg MASSE mat og næring til en lav pris (47 kroner i mitt tilfelle)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese