fbpx

Søt kondensert soyamelk

Da jeg satt og googla karameller snublet jeg stadig over ingrediensen kondensert melk, søt kondensert melk. Vanlig kondensert melk har jeg et forhold til fra jeg var liten; vikingmelk.

Søt kondensert melk derimot er fremmed, og hva jeg kan bruke for å erstatte det med, har jeg ikke noe kunnskap om. I min leting etter kunnskap snublet jeg over en artikkel som beskrev hva kondensert melk faktisk er, nemlig melk som er redusert ned til halv væskemengde. Vikingmelk blandet med lik mengde vann er faktisk h-melk!

Med dette i bakhodet tenkte jeg at dette må jeg klare å lage selv, heldigvis har andre tenkt det samme før meg! På Veganmisjonen fant jeg en god oppskrift jeg mer eller mindre fulgte til punkt og prikke. Det tar tid, men det funker!

Du trenger:
1 liter soyamelk
2 dl sukker
litt salt

Bland sukker, melk og salt i en tykkbunnet kjele. Sett kjelen på plata, sett varmen på middels og la det koke opp. Rør rundt, sett ned temperaturen til ret tunder middels og la det stå og dampe av seg i 1 time. Rør så skikkelig godt rundt med en visp (for å forhindre snerk) og la det stå og koke i minst 1 time. Gjenta prosessen med visping av og til. Kok ned til du står igjen med 3 dl melk.

Sett kjelen kaldt eller hell melka over i en annen egnet beholder. Kondensert melk er tykkere enn vanlig melk, og er perfekt i karameller!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!





Du vil kanskje også like

Oppdag mer fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese