fbpx

Jeg får veldig mange kommentarer på at folk ikke finner produktene jeg bruker. Derfor har jeg laget en kjappp oversikt til dere over hva jeg handler hvor.

Allergimat i dagligvarebutikk

Mange butikker og kjeder har flere av allergimatproduktene jeg har listet opp i sitt frivillige sortiment. Det betyr at du kan finne det i én butikk, men ikke en annen i samme kjede. Den gode nyheter er at de kan ta den inn om du spør.  Dersom butikkene vegrer seg, og du har økonomi til det, kan du tilby deg å kjøpe hele enheten de tar inn (eks eske med 10 oster/5 kilo mel etc).  Jeg oppfordrer alle til å spørre og mase på sine lokale butikker.

Mel:

Schär

Schär sine melmikser er de jeg g har brukt mest på bloggen opp gjennom årene. I dag får man bare tak i Bread Mix i Norge, mens man må til Sverige for å handle de to andre.  Bread Mix kjøpes på Coop Obs og Coop Extra. Noen Mega og Prix har den inne også, men spør om de kan ta den inn for deg. Se linker til de ulike melsortene for innhold og mer info.
Schär bread mix
Schär Pastisseri
Schär Fiberbakst

Semper

Semper kjøper jeg primært i Sverige, men får tak i fin og grov mix i nesten alle butikker. Den fine mixen kan brukes omtrent som Schär bread mix, men blir noe tørrere er min erfaring. Rema 1000 har bokhvete og teff i frivillig sortiment, og kan skaffe den på forespørsel. Selv kjøper jeg den i Sverige (Ica).

Semper fin mix
Semper Grov Mix
Semper Teff og bokhvete

Havremel og gryn

Igjen må jeg innrømme at jeg handler mye i Sverige, men Semper ren havre finner jeg på Rema, Obs og Coop Extra. Tror jeg også har sett den på Kiwi. Klikk på lenkene for mer informasjon om hvert produkt. I tillegg har det kommet mange andre glutenfrie havreprodukter på markedet de siste årene, lettkokte gryn også. Nesten alle butikker fører dette i dag.

Provena havremel
Semper ren havre
Axa glutenfri havre

Frø og kjerner

Igjen kjøper jeg mye, og stort i Sverige. Der handler jeg fra Risenta. Hjemme handler jeg fra GoGreen og Änglamark, da jeg har funnet ut at jeg ikke reagerer på de produktene.

Risenta
Hirseflak, bokhveteflak, hel bokhvete, chiafrø, pshylliumfrø ++ 
GoGreen
Hampfrø og chiafrø blandt annet
Änglamark – coops egen serie
Alt av frø og kjerner jeg tåler

 

Andre bakeprodukter

Fibrex/sukkeroefiber
Ica Sverige, Eurocash Sverige, nettubtikker
Fiberhusk/psyllium husk
Ica Sverige og Coop Obs, Coop Mega og Meny, Rema 1000
Surdeigspulver
Spar
Øvrige
Quinoa, Teffgryn og diverse frø kjøper jeg om jeg finner det i helsekostbutikker og dagligvarebutikker.

 

Bake- og meieriprodukter

Ost
Tofutti Creamy smooth naturell og med urter
Coop Obs og Meny
Den uten soya kjøpes på Meny (frivllig sortiment)

Yoghurt
Soya alpro naturell, vanilje og blåbær
Coop obs, Coop Extra og Meny samt noen rema og kiwibutikker

Melk og fløte av ris og soya
GoGreen, alpro og ulike andre tilgjengelige merker de har til en hver tid
Bruker mye kokosmelk fra Änglamark i stedet for soyaprodukter

Annonse

Smør og margarin
Berit Nordstrand Smøremyk RapskokosSamtlige matvarebutikker
Melange uten melk – Samtlige dagligvarebutikker
Flytende margarin uten melk – Eldorado (kiwi, Spar, meny), Ica Sverige (Carlshamn), Rapskokos (obs)

 

Kokosblomstsukker kjøper jeg i helsekost eller hos Søstrene Grene

 

Blogglistenhits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.