fbpx

Jeg er fan av skikkelig søndagsmiddag. Da mener jeg poteter, kjøtt, saus og grønnsaker. Sånn middag som krever tid, og som kan spises som restemiddag dagen etter. One pot wonder er en sånn middag, forskjellen er bare at den krever så innmari lite innsats av deg som lager den. Det er rett og slett latterlig enkelt! Det ser ikke så delikat ut som det smaker, men jeg lover, du blir ikke skuffet!20160424_155023

Du trenger:
5-6 kokefaste poteter
1/4 kålrot
1 løk i små biter
4 gulrøtter
5 svinekotletter i biter
1.5 liter kraft*
Salt og pepper
2 ss potetmel

Annonse

20160424_155059

Del opp grønnsakene i passe store biter. Ha alt unntatt kjøtt i ei stor jerngryte. Brun kjøttet kjapt i en stekepanne eller jerngryte og kok ut sjya med vann. Ha kjøtt og sjy over i gryta og sett det hele i ovnen på 135 grader i cirka 5 timer. Plukk ut bena før servering og la hele kjelen avkjøle seg litt – det er ekstremt varmt på grunn av alt fettet i sausen. Smak til med salt og pepper. Serveres med godt flatbrød og “smør”.  

*Har du ikke tilfeldigvis en liter kraft slengende, kan jeg anbefale fond på flaske. Det er flere typer som kan brukes – men les nøye på innholdsfortegnelsen. Finner du ingen kan buljong brukes.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.