fbpx

Clarion Hotel og Congress ligger fantastisk til ved sjøen på Brattøra i Trondheim. Rett ved togstasjonen og hurtigbåtterminalen, men ca 12 min å gå fra torget og de store matbutikkene. Ettersom mitt besøk på hotellet ble bestemt lørdag kveld, og mulighetene for å planlegge da forsvant, la jeg inn en tur til REMA 1000 i Steinkjer klokka 7 før toget gikk i morges, og fikk i det minste med meg en pakke kjeks og en pose nøtter – det er jeg glad for! Jeg rasket også med med knekkebrød og kyllingpålegg i sekken.

I det øyeblikket jeg bestemte meg for å delta på konferansen, sendte jeg dessuten mail til både arrangør og hotellet om mine behov (mat uten hvetestivelse, gluten og melk/meieriprodukter) og et ønske om en solid salat ettersom jeg så at lunsj ville være klokken 13 – 8 timer etter at jeg våkner, 7 timer etter frokost.

Fra hotellet fikk jeg ikke svar, så ved ankomst klokka 10, 4 timer etter frokost, sendte jeg samme henvendelse via facebook. Etter første benstrekk hvor det jeg kunne spise, var kokosflak, marengs og frukt, ventet jeg i spenning på lunsjen.

Jeg ble etter en stund, beroligget på facebook om at de hadde merket hele buffeten og at dette ikke var noe problem: “Vi har lunchbuffet så det er mye godt å velge blant. Alt på lunchen er merket 🙂 Mvh, Clarion Hotel & Congress Trondheim“. Jeg er alltid skeptisk når hoteller ikke hører på hva jeg sier når jeg ønsker meg en solid salat, men henviser til sin flotte buffet.Da vi ankom restauranten sto det et skilt om at de hadde kjøttfri mandag – flott. Etter å ha kikka meg rundt på buffeten erklærer jeg fort at dette tør jeg ikke spise. Greit de har merket buffeten, men det er så store muligheter for kontaminering, det er ingen rene kjøttprodukter, ingen salater, ingen poteter, alt er gryter og mer eller mindre fancy grønnsaker smelt sammen med gudene måtte vite hva i ulike former med stor fare for matsmitte ved bruk av feil bestikk. Jeg kjente rett og slett på en skikkelig angst for å bli syk av hele buffeten der – det var ingenting der jeg følte meg trygg på. Etter å ha huket tak i en ansatt, som ikke virket å forstå situasjonen, fikk jeg en salat – PUH!

Salaten var grei, litt grønne blader, 10-12 biter paprika, en kvart agurk, en baconbit og en kvart kyllingfilet (tross kjøttfri mandag – HURRA!). Ikke noe som imponerte hverken utseendemessig, smaksmessig eller eller mettet spesielt mye. Jeg så meg derfor nødt til å hente knekkebrødene jeg hadde i sekken og spise et par av dem mens de andre satt og spiste lunsj. Dessertbordet bugnet av søte saker – ironisk når man kutter kjøttet sant? Men ikke noe uten melk eller gluten, ikke engang frukt!

Totalt sett får mitt opphold på Clarion Hotel og Congress terningkart 2. Men det er kun fordi de klarte å lage mat til meg.

Annonse

Jeg anbefaler andre å styre unna.

Kjøttfri mandag
Når det kommer til konseptet “kjøttfri mandag” så kjenner jeg at jeg blir forbannet. Hvilken rett har et serveringssted å nekte meg å spise noe som gjør meg mett? Det er så få ting jeg tåler, og så lite som er trygt i en utrygg mathverdag, at kjøtt og fugl er er liksom sikkerstikket mitt – det er trygt og vanskelig å ødelegge med mindre det stekes i smør eller helles saus på. Dessuten er det i mine biologøyne liten gevint å hente ved og kutte kjøtt. Vet de hvilken effekt det å redusere kjøttforbruket har på biomangfoldet? På redusert beitemark, gjengroing, sysselsetting og bolyst i bygde-Norge? Vet de hva de vil gjøre med landbruket og binæringene? Hva gjør det med bøndenes økonomi at salget av kjøtt går ned? Jo en marginal næring marginaliseres ytterligere og bøndenes inntektsgrunnlag ødelegges. Det betyr at det må til ytterligere effektivisering for å øke produksjonen, redusere utgiftene og få opp volumet for å få nok inntjening. Noe som igjen fører til mer antibiotikabruk. Er det ikke da bedre å satse på kortreist kjøtt? Økologisk kjøtt? På mat du vet kommer fra noen som trenger pengene? Den norske bonden? Jeg er 100% sikker på at for å klare å redusere kjøttforbruket, så må man 1; begynne å bruke hele dyret, ikke bare de “gode” stykkene, 2; vi må jobbe med samfunsstrukturer og jobbe med samvirket, ikke mot. At en restaurant fratar meg retten til å spise kjøtt og fugl, det gjør at jeg blir forbannet. De tar standpunkt på et vaklende grunnlag som de ikke ser rekkevidden av.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.