fbpx

Jeg elsker å «leke» med maten – forske, teste og eksperimentere. Det vet dere jo, det er derfor det blir fler og flere oppskrifter her på bloggen. Siste tilskudd i oppskriftsfamilien er grytestekt pizza, en sånn «deep pan pizza» som jeg husker vi bestilte på Tivoli i København på begynnelsen av 90-tallet, og som jeg siden aldri har smakt. Bunnen var så sprø og luftig at det knaste når jeg spiste, men den var ikke tung som en tradisjonell norsk lørdagspizza ala samme tiår.

20160421_093354

Du trenger:
2 dl vann
1 ts sukker eller litt honning1/4 pose tørrgjær
2 ss matolje
ca 100 gram lyst mel
ca 50 gram glutenfritt havremel

20160421_093531.jpgBland vann, sukker og gjær i en bolle. La det stå og godgjøre seg i 5-10 minutter før du rører rundt og ha i mel til du får en tykk grøt. Ha deretter i mer og mer mel til du har en fast deig. Ha så på olje til deigen er smidig, men ikke klissete. Blir deigen klissete, ha på havremel.

Annonse

Klem deigen flat i en stor jerngyte, la gjerne litt av deigen krype oppover kanten så du får en fin skorpe. Sett kjelen, med lokk på  i varmt vann og la heve i 20-30 minutter mens ovnen blir varm (250 grader).

20160421_093432

Ha på fyllet (jeg brukte bare det som sto fremst i kjøleskapet; tacosaus og kalkunskinke) når ovnen er varm, og stek med lokk i 15-20 minutter. Ta så av lokket og etterstek til pizzaen er gylden og fin. Løftes ut av gryta og nytes med pesto, aioli eller som den er.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.