Kjøttdeig i form med potetmoslokk

Det er så kjekt, å kunne bruke restene fra pastamidagen dagen før til noe mer enn bare pizza eller fyll på rundstykker. Jeg valgte derfor å lage en form med kjøttdeig, bacon, sopp, grønnsaker og tomatsaus med et lokk av luftig potetmos.

Du trenger:
1 pk bacon i terninger
1 pk kjøttdeig
1 boks champignon (eller fersk!)
1 løk
1 spisspaprika
hvitløk etter smak
Salt
Pepper
Urtekrydder
2 bokser hakkede tomater
Stek bacon, sopp og kjøttdeig (i den rekkefølgen) i varm panne med salt og pepper. Ha så over løk, paprika og hvitløk. La grønnsakene surre og bli mykt før du har over tomatene. La det koke litt inn (ca 10 minutter) slik at det ikke er så mye overflødig væske.
Sett stekeovnen på 220 grader.
I mens tilbereder du en pose med Toro eller Maggi potetmos (les på pakken om innhold!!!). Lag potetmosen etter anvisning, skill så to egg, og bland plommene i potetmosen. Kjør så eggehvittene stive og bland dem forsiktig inn i potetmosen med en slikkepott.

 Ha kjøttsausen over i en ildfast form og fordel potetmosen forsiktig over kjøttet. Strø over litt urtekrydder og stek i ca 20 minutter. Serveres med brød og salat.

4 Comments Add yours

 1. En rosa fugl says:

  Hvorfor bruker du eggeplommer i potetmosen? 🙂 Det er bare et spørsmål fordi jeg ikke vet bedre… Det hørtes godt ut så det har jeg lyst å prøve når jeg får lønning:)

 2. Torill says:

  Ikkje lett å kommentere, skulle kommentere skuffene dine, men fekk det ikkje til. Må seie eg har rotete, mjølete, sølete og klissete skuffer. Stadig rydda og organisert, men det hjelp i kort tid.

  Ser du står ikkje som eigar av Livet på Bostad, har du lagt den ned?

 3. Fragola says:

  Dette blir dagens middag for oss:-) takk for tips!

 4. Anonym says:

  Da står den i ovnen å det lukte herlig i hele leiligheta =D

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.