Spørsmål og svar

Jeg har fått enormt masse spørsmål den siste tiden, om alt fra kaker til pizza – for at jeg skal slippe å svare på de samme spørsmålene hele tiden.

Hva er fibrex?
Fibrex er sukkeroefiber og kan kjøpes i en del dagligvarebutikker i Sverige og på allergimat
Sukkeroefiber fås også kjøpt på helsekosten – se bilde av hvordan posen kan se ut her


Hvor får jeg kjøpt Schär mix?
Schär mix B (bread mix) fås kjøpt på Coop OBS som har dette inne i sitt sortiment, det samme har Prix.
Schär mix C (pastisseri) er frivillig i sortimentet til Prix, og fast hos OBS.
Prisen er lavere enn semper fin/grov mix og den er selvfølgelig fri for hvetestivelse.

 
Hvor får jeg kjøpt frasbakad fisk fra Findus?
Frasbakad fisk fra Findus er glutenfri frityrfisk og fås på noen menybutikker og ICA, Coop har ikke dette i sortimentet lengre, men med mer masing fra oss forbrukere er det mulig! En telefon eller en e-post til Coop sentralt, og du vil bli hørt?

Er Leiv Vidar pølsene gluten- og melkefrie?
JA – rungende JA! Både middagspølsene, wienerpølsene og grillpølsene! De inneholder ikke engang spor av gluten og melk.

Hvordan kan jeg lage gluten- og melkefri bløtkake?
Hvorfor lage gluten- og melkefri bløtkake? Hvorfor ikke bare lage en kanongod kake fremfor en dårlig erstatning? Slipp fantasien løs og slå til med en knallgod sjokoladekake i stedet!

Hva slags produkter bruker du?
Oversikt over produkter jeg anbefaler og bruker, finner du her

Pizza: Jeg får ikke sprø bunn, hva gjør jeg feil?
Jeg kan jo ikke vite hva du gjør og ikke gjør, men jeg vet hva jeg selv gjør, og det fungerer! Ha først væske og gjær i bollen, ha deretter over mel til du får en seig røre, og rør godt. Ha over mel til du får den velkjente deigkonsistensen, avslutt gjerne med litt olje til slutt så den ikke kleber så ille. Ha bunnen utover en smurt eller papirkledd langpanne og hev over varmt vann i cirka 15 minutt. Ha på fyll og stek på 245 grader til pizzaen er ferdig. Har du tynn bunn vil den da ha blitt sprø.

Pizza: Hva bruker du i stedet for ost?
Jeg liker best å bruke potetmospulver – jeg har det over den fuktige sausen, sammen med litt maldonsalt. Sammen gjør det at du får en sprø salt hinne over pizzaen – nam, nam! Pass bare på at pulveret er gluten- og laktosefritt! Jeg synes også knuste tacoskjell er knallgodt!

Bruker du ikke pofiber eller fiberhusk?
Nei, enkelt og greit. Jeg har en oppskrift hvor jeg bruker littegranne, ellers bruker jeg det ikke overhodet. Årsaken er enkel; jeg liker ikke konsistens og smak bakeverket får, dessuten klarer jeg meg uten, og da ser jeg ikke behovet. Det jeg derimot bruker, er Fibrex (sukkeroefiber) det holder på fuktighet og gir høyt innhold av fiber, også i søtt bakeverk.

3 kommentarer Legg til din

 1. Sol og regn sier:

  Hei.
  Har du prøvd ut om du kan bruke geitost basert kun på geitemelk? Tine har en som heter Balsfjord http://www.tine.no/10967. og en som heter Snøfrisk fast http://www.tine.no/produkter/ost/annen-hvitost/10968.cms?snofrisk-hvitost.
  Hos oss kan guttene mine også bruke meierismør, da det ikke er mye proteiner i dette. Kun 1g pr 100 g. De har proteinintoleranse mot proteinene i gluten og melk.

 2. Kathrine sier:

  Hei og takk for kommentar!
  Jeg kan ikke bruke noen form for meieriprodukter, ei heller de av geit da proteinet (kasein) er (for) likt og all melk fra pattedyr nneholder laktose som jeg heller ikke tåler. Dessuten har jeg liten tro på å bruke produkter som er laget på samme produksjonslinje som varer jeg ikke tåler og reagerer alergisk mot.

 3. Marit sier:

  Knust potetgull er også en bra erstatning for ost på pizzaen. det danner en salt sprø hinne og er himmelsk:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.