fbpx

Raclet er for meg en utrolig koselig og sosial form for å kose seg med mat! Da sitter vi alle samlet rundt bordet, med masse spennende kjøtt, fisk, sauser, ost, bakt potet, grønnsaker og annet tilbehør!

Raclet er selve innretningen som står på bordet – på den steker du maten – Kjøtt, fisk, pølsebiter og grønnsaker. Under platen er det skuffer, i disse smelter du ost – jeg brukte Cheezley fra Tofuline, og det var veldig godt!! I tillegg kan du med fordel varme tomater, paprika og mais i disse skuffene! For noen år siden prøvde vi oss med kjøttdeig i små boller – det fungerte også å steke!

 Vi serverer alltid bakt potet til Raclet – det er enkelt og blir på et vis hovedbestanddelen i middagen. Denne gangen la vi på laks, kyllingfilet, chorizo og lammepølse. Av tilbehør hadde vi paprika, løk, tomat, mais, chillisaus, hvitløksdressing og masse krydder av ulik art.

Annonse

Siden det spruter litt er det en fordel å legge på en duk som du ikke er så glad i – evt to lag med papirduk. Siden vi ikke hadde hverken papirduk eller en duk vi ikke er glad i, endte vi opp med aviser dekket av et av dynetrekkene fra min singletilværelse – det fungerte det også! Vi fikk nesten litt følelsen av å ha reist på ferie 🙂

Raclet har jeg også servert som spleiselag; alle gjestene tok med kjøtt og fisk selv, mens jeg stod for poteter og tilbehør! Det var en kjempesuksess!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.