fbpx

Panert kyllig

I dag ble det en annerledes vri på kyllingen til middag, jeg panerte den i tacoskjell og knekkebrød blandet med herlige krydder fra skapet. Dette kan også gjøres med skinkebiffer og annet kjøtt, du kan også lage bitene langt mindre og få mer som “chicken nuggets” ala fast food kjedene serverer dem, og ha mange forskjellige sauser til 🙂

Du trenger:
2 kyllingfileter
1 egg
2 tacoskjell
3 knekkebrød (havreknekke eller grovknekke fra semper – bruk IKKE wasa…)
salt
pepper
spisskummen
hvitløkspulver
chilli

Gjør så her:
Sett stekeovnen på 175 grader og ta frem en ildfast form.
Knus skjell og knekkebrød i en hurtigmikser, tilsett krydder i passende mengder (jeg liker det sterkt, andre mildere). Del kyllingfiletene i to på langs, så de blir ganske tynne. Visp opp ett egg i en dyp tallerken.
Sett på stekepanna på god varme med litt margarin eller olje i.  Vend kyllingene i egget og så brødsmulene en etter en og ha dem over i den varme panna. Stekes til de er gyldne og snus, før de has over i ildfast form og etterstekes i ovnen i ca 7 (5-10) minutter.

Annonse

Kok gjerne ut av stekepanna med vann, kyllingfond og et par spiseskjeer tomatpuré – og du har en fyldig fin saus ved siden av.

Serveres med ris, salat og “smørmais” (en ss melange uten melk varmes i kjele, tilsett mais fra boks og varm opp sammen med salt og pepper.)

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like