fbpx
I dag blei det litt kokkelering på tampen av dagen etter en flott tur til fjells. Det ble hjemmelaget gresk kebab med tzatziki, salat og pitabrød – alt melke-og glutenfritt som alltid!
Pitabrød:
6 dl semper fin mix
1/2 pk gjær
3 dl vann
1 ss olje
1/4 ts salt.
Bland det tørre, bland inn det våte rør godt og form til boller på et stekebrett. la dem heve ca 1/2 time, klemm bollene litt flatere og etterhev ca 20 min. stekes i 5-10 min på ca 215 grader.
Kebab:
400 g kjøttdeig
1 ts salt
3,5 ts paprikapulver
1 ts kanel, malt
2 ts garam masala (fås kjøpt i innvandrerbutikker og kan brukes til masse godt!!)
Rør sammen kjøttdeig, salt og krydder. Form deigen til 4 pølser. Stikk gjerne en grillpinne av tre på langs inn i hver pølse. Brun dem i varm panne, og etterstek 3-4 minutter på svakere varme.
Melkefri Tzatziki
Siden den må være uten melk benytter jeg med av Rapsy youghurt-pulver – se oppskrift på youghurt på pakken og lag den slik det står, men dropp litt av vannet og tilsett også litt sitron (fra flaske). Bland deretter inn:
En snau slangeagurk (grovraspet)
2 ts fersk hakket hvitløk
1/4 ts salt
Peppermix el. ferk grovkvernet pepper og litt malt svartpepper.
 
Måltidet serveres med rødløk og salat – velbekomme 🙂 
 
SJOKOLADEKAKE
Jeg har slitt med å finne en ordentlig god sjokoladekake som ikke faller fra hverandre og som attpåtil smaker godt og ikke blit tørr – i går måtte jeg impulsbake kake til svigermors 60-årsdag og da falt det meg inn; krydderkaka jeg lager blir jo alltid så god og saftig – hvorfor ikke lage sjokoladekake av den oppskriften? Som sagt så gjort!
 
3 egg
2 dl sukker
2 ss olje
4 dl semper fin mix
2 dl vann
2 ts bakepulver
2 ss kakao (står ikke i oppskriften)
2 ts vaniljesukker (står ikke i oppskriften)
 
Lag eggedosis av egg og sukker, bland inn den tørre (sikt det gjerne), ha i olje og bland forsiktig inn væsken. stek kaken i en avlang silikonform i ca 45 minutter ved 160 grader. Den ble helt perfekt!!!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.