fbpx

Glutenfrie knekkebrød uten mel som blir flortynne og sprø er veldig, veldig godt. Jeg valgte attpåtil å tilsette karve for å få ekstra mye smak. Ja også gjør de magen glad!

Hjemmelagde glutenfrie knekkebrød

Jeg elsker glutenfrie knekkebrød. Det er enkelt å lage, smaker nydelig og kan varieres i det uendelige. Disse knekkebrødene er intet unntak. De smaker deilig av frø og får enda mer smak ettersom jeg har valgt å tilsette karve. Det kan du selvsagt droppe om du synes det blir i overkant!

Er det glutenfrie lavkarbo knekkebrød?

Jeg kan ikke dette med lavkarbo, men om jeg skulle gjette, er det i allefall ikke langt unna å være glutenfrie lavkarbo knekkebrød dette her – hva sier du som kan det? Legg igjen er kommentar under så blir jeg opplyst 😉

GRATIS OPPSKRIFT

Dette er en gratis oppskrift. De fleste nye oppskriftene er forbeholdt medlemmer, men jeg deler fortsatt enkelte nye oppskrifter gratis. Har du lyst til å sikre deg tilgang på alle oppskriftene mine? Tegn medlemskap her eller doner valgfritt beløp under:

Du trenger

  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1,5 dl linfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1-2 ss chiafrø
  • 2 ss fiberhusk el.
  • Litt salt
  • 1 ts karve
  • 3 dl kokende vann

Slik gjør du

Bland sammen alle de tørre ingrediensene, og ha så over kokende vann. La det hele svelle i 20 minutter før du brer massen utover et stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for å sikre jevn tykkelse.

Sett ovnen på 160 grader. Stek knekkebrødene først i 10 minutter, og rut deretter opp brettet i passe store knekebrød og stek videre i ca 70 minutter.

Annonse

Snu gjerne leiven etter 45 minutter og ta evt. av bakepapiret, knekkebrødene er ferdige når alle knekkebrødene er tørre.

Avkjøl og knekk forsiktig opp etter oppskjært mønster.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.