fbpx

Disse glutenfrie vårrullene er ulikt det meste annet jeg har prøvd. Tidligere har jeg brukt rispapir, men nå har jeg knekt en kode og laget filodeigen sjøl. Lys til å vite mer?

Glutenfri filodeig

Filodeig er deigen som omgir vårruller og dumplings. Den kjennetegnes vel strengt tatt av å ikke smake stort, og å kunne kjevles tynn og være smidig nok til formålet, samt å bli sprø ved fritering og steking. Jeg har IKKE forsøkt å fritere, eller dampe denne deigen, men jeg har stekt vårrullene i airfryer. De ble veldig sprø og gode! Jeg har litt å gå på når det kommer til å finne perfekt form, men hvem bryr seg?

Glutenfri filodeig til glutenfrie vårruller med kylling

Noen tips på vegen

Oppbevaring av glutenfri filodeig

I dag får du den oppskriften jeg har brukt ved to anledninger den siste uken. Den ene dagen brukte jeg deigen samme dag som den ble laget. Deretter oppbevarte jeg deigen i kjøleskapet og kjevlet den ut 3 dager senere – uten problem! Det er kjekt å vite.

Annonse

Rare ingredienser

Denne oppskriften inneholder kanskje ingredienser du finner rare, og det forstår jeg. De ingrediensene som er merket med * finner du i invandrerbutikker, ** på nett eller helsekost, mens de øvrige finner du i velassorterte dagligvareforretninger. Du kan ikke droppe enkelte ingredienser. Vent heller og få tak i de jeg lister opp.

Fyll til glutenfrie vårruller

Du finner oppskrift på glutenfrie vårruller med fyll her eller du kan scrolle til bunnen for å se hva jeg har brukt på bildet.

Glutenfri filodeig til glutenfrie vårruller med kylling

Du trenger

** Vil du lese videre? **

For å lese hele oppskriften må du abonnere på oppskrifter. Det koster deg noen få kroner i måneden og du kan tegne abonnement ved å trykke på knappen under.

Les mer om medlemskap og hvilke fordeler det gir deg på www.glutenogmelkefri.com/medlemskap

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.