fbpx

Sprø glutenfrie vårruller med hjemmelaget glutenfri filodeig! (+)

Disse glutenfrie vårrullene er ulikt det meste annet jeg har prøvd. Tidligere har jeg brukt rispapir, men nå har jeg knekt en kode og laget filodeigen sjøl. Lys til å vite mer?

Glutenfri filodeig

Filodeig er deigen som omgir vårruller og dumplings. Den kjennetegnes vel strengt tatt av å ikke smake stort, og å kunne kjevles tynn og være smidig nok til formålet, samt å bli sprø ved fritering og steking. Jeg har IKKE forsøkt å fritere, eller dampe denne deigen, men jeg har stekt vårrullene i airfryer. De ble veldig sprø og gode! Jeg har litt å gå på når det kommer til å finne perfekt form, men hvem bryr seg?

Glutenfri filodeig til glutenfrie vårruller med kylling

Noen tips på vegen

Oppbevaring av glutenfri filodeig

I dag får du den oppskriften jeg har brukt ved to anledninger den siste uken. Den ene dagen brukte jeg deigen samme dag som den ble laget. Deretter oppbevarte jeg deigen i kjøleskapet og kjevlet den ut 3 dager senere – uten problem! Det er kjekt å vite.

Rare ingredienser

Denne oppskriften inneholder kanskje ingredienser du finner rare, og det forstår jeg. De ingrediensene som er merket med * finner du i invandrerbutikker, ** på nett eller helsekost, mens de øvrige finner du i velassorterte dagligvareforretninger. Du kan ikke droppe enkelte ingredienser. Vent heller og få tak i de jeg lister opp.

Fyll til glutenfrie vårruller

Du finner oppskrift på glutenfrie vårruller med fyll her eller du kan scrolle til bunnen for å se hva jeg har brukt på bildet.

Glutenfri filodeig til glutenfrie vårruller med kylling

Du trenger

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!





Du vil kanskje også like

Discover more from Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese