fbpx

Jeg veit ikke med deg, men jeg har savnet tjukklefse i åresvis. Nordlandslefser – nordlandskaker eller tjukklefser? Jeg vet jaggu ikke forskjellen for å være ærlig! Men jeg vet at uansett hva du kaller disse, så er de veldig gode!

Annonse

Glutenfrie lefser

Glutenfrie lefser har jeg tenkt på flere ganger, men har feiga ut og skydt på mangel på takke. Men i fjor fikk jeg det til jul og argumentet falt bort. I høst delte ei av de flinke damene i facebookgruppa «Gluten- og melkefri inspirasjon – Diskusjonsforum» oppskrift og resultat på glutenfrie tjukklefser. Jeg tok utfordringen!

Tips til forbedring

Jeg bakte lefsene en ettermiddag og nesten gråt av lykke for å være ærlig. De er skikkelig gode! Men; jeg burde holdt tilbake litt av melet! Så når du baker disse må du ikke slenge i hele kiloet med mel, men holde tilbake minst 100 gram som du kan elte inn i deigen når den er klar til utbaking.

Du trenger

 • 230 g Melkefri margarin
 • 230 g sukker
 • 1 egg
 • 3 dl vegansk yoghurt
 • 2 dl mandelmelk
 • 2 ts hornsalt
 • 1 ts vaniljesukker
 • Ca 800 g – 1 kg Schär bread mix

Slik gjør du

 • Smelt margarinen og bland sammen alt i en bolle
 • Sett deigen kaldt over natta eller minst 3 timer
 • Kjevle ut leiver til ca 1/2 cm, og stikk ut lefser med f.eks et stort lokk
 • Stek på takke til lefsene er gyldne på begge sider
 • Avkjøl og smør deretter lefsene med smør, sukker og kanel eller smørkrem med kanel
 • Frys ned lefsene mellom matpapir og tin i romtemperatur før servering

6 Comments on “Glutenfrie Tjukklefser uten melk

 1. Kan man her bruke Toro glutenfri lys melblanding tror du? Og kan man bruke vanlig yoghurt (laktosefri) hvis man tåler det?

  • Det bør gå greit, men tilsett litt fiberhusk og bruk litt mindre mel når du bruker Toro 🙂

 2. Hei. Jeg har melkeallergi, men ikke gluten. Kan jeg bruke vanlig hvetemel ?

 3. Kan den veganske yoghurt byttes med noe annet som vanlig da jeg ikke har melkeallergi men bare gluten?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.