fbpx

Selv om påsken kanskje blir annerledes enn du planla, må du ikke droppe turer med god «bensin». Disse deilige havrekjeksene med sjokolade og «sure rosiner» er perfekt påsketurbensin for små og store. Klikk deg inn for oppskriften!

Glutenfrie bixit

Bixit var i mange år min favorittkjeks på tur. Å finne en glutenfri versjon har vist seg å være vanskelig, men da Kristin Koker delte sin oppskrift på havrekjeks for et års tid siden fik jeg en ny favoritt. Nå har jeg videreutviklet oppskriften og puttet i de mest fantastiske rosinene jeg har smakt samt sjokolade. Og jeg sier bare; halleluja så gode!

Havrekjeks med sjokolade 082 – Kopi

Sure rosiner

Rosinene smakte jeg helt tilfeldig for aldri så lenge siden, men har tross gjentagende leting har jeg aldri funnet dem i butikk. Da jeg tok påskehandelen i går fant jeg dem endelig, og de var like gode som jeg huska. Minst! Jeg kjøpte dem på OBS, de er fra sun maid og er i rosa liten boks.

Du trenger

125 g melkefri melange
165 g sukker
1 ss lys sirup
3 ss/45 ml mandelmelk
100 g glutenfritt havremel
55 g potetmel
160 g små glutenfrie havregryn
1 ts natron
1,5 ts fint havsalt
1 liten boks sure rosiner*
100 g mørk sjokolade som tåles*

* Coop mørk kokesjokolade er gluten- og melkefri

*se bilde av rosinene nederst

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 160 grader og dekk to stekebrett med bakepapir
  2. Bland margarin, sukker, honning og mandelmelk i en kjøkkenmaskin og kjør til en luftig smørkrem
  3. Bland inn alt det tørre med unntak av tranebær og bland godt.
  4. Bland inn tranebær på lav hastighet
  5. Bruk en spiseskje og sett 9 spiseskjestore emner på hvert stekebrett
  6. Stek i 15 minutter
  7. Avkjøl litt på stekebrettet og løft dem så over på rist

Havrekjeks med sjokolade 072

 

IMG_20200405_202021_595

2 Comments on “Glutenfrie havrekjeks med sjokolade

  1. Heia 🙂 i oppskriften punkt 2 står det honning. Menes det sirup eller honning?

    • Oida! Det menes at du kan bruke begge deler. Denne oppskriften ble kopiert fra mitt forrige innlegg hvor jeg brukte honning. Denne gangen var jeg tom og brukte sirup.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.