fbpx

Saftige glutenfrie rundstykker

Bak saftige glutenfrie rundstykker til påske og kose deg med hjemme eller på hytta. Denne oppskriften gir deg fersk frokostbakst med heving i kjøleskap natten over.

Glutenfritt brytebrød

Oppskriften er inspirert av min egen sjokosnurr-oppskrift, og med en god del endringer fikk jeg til en fabelaktig oppskrift på saftige glutenfrie rundstykker med frø og fiber. Denne gangen satte jeg dem så tett intill hverandre at det ble et lekkert brytebrød, men du kan med fordel sette dem med større avstand og lage vanlige rundstykker.

030

Kaldheving over natten

Denne gangen lot jeg baksten stå i kjøleskap over natten, fordi jeg så lenge har ønsket å kunne stå opp om morningen og spise sen frokost med ferske rundstykker.  I dag ble drømmen til virkelighet! Jeg skal forklare nærmere hvordan jeg gjorde det, men dersom du ikke ønsker det, så må du bruke litt mer gjær enn jeg gjorde i denne porsjonen.

Du trenger

2,8 dl vegansk yoghurt
2,8 dl vann (kaldt)
1 ss sirup/honning
2 egg
2 ts salt
2 ss glutenfrie havregryn
2 ss fibrex (sukkeroefiber)
2 ss chiafrø
2 toppa ss pofiber
20 gram fiberhusk
2 ts tørrgjær
400 gram schär bread mix
110 gram melkefri margarin (i terninger)

019

Slik gjør du

Bland kald yoghurt, vann, havregryn, sirup, fibrex, chiafrø, salt og egg i kjøkkenmaskinens bakebolle. La stå i 10 minutter.

Tilsett fiberhusk, pofiber og tørrgjær, rør godt rundt et par runder før du tilsetter melet.

Kjør kjøkkenmaskinen på middels hastighet til alt er blandet. Sett opp farten og elt videre slik at du elter i totalt 15 minutter før du har i melkefri margarin i terninger. Elt videre i minst 5 minutter.

Form deigen til jevnstore rundstykker på ca 95-100 gram og plasser dem i en rund kakeform (ca 26 cm) eller på et stekepapirkledd stekebrett.

Sett formen i kjøleskapet og la stå til dagen etter.

Annonse

På morningen tar du ut forma/brettet og lar baksten stå på kjøkkenbenken en times tid, deigen er nå ganske hard på grunn av margarinen. Sett ovnen på 50 grader og sett inn baksten og la den heve der i minst 30 minutter.

Mens baksten står i ovnen, skru opp varmen til 220 grader og stek brytebrødet i ca 40 minutter midt i ovnen på over og undervarme (fra du setter opp varmen), de siste 10 minuttene uten ringen (og på varmluft). Avkjøl på rist.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “Saftige glutenfrie rundstykker”

  1. Grete Cecilie Bolstad avatar

    Har ikke fibrex og tenkte å bruke div restemel. Noen som har prøvd tilsvarene?

    1. Kathrine avatar

      Om du ønsker å droppebfibrex OG bruke diverse melrester blir resultatet helt annerledes og oppskriften likeså. Du må derfor peøve deg frem rett og slett 💜

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like