fbpx

Søt Glutenfri granola med salte peanøtter

Glutenfri granola er perfekt å ha på vegansk yoghurt, smoothie eller blande med mørk sjokolade som tursnacks. Denne er ulikt noe annet du har smakt tror jeg, for den smaker av salte peanøtter!

Granola med peanøtter?

Grunnen til at denne oppskriften ble til er min sønns absurde kjærlighet for peanøttsmør og peanøtter. Selv på yoghurt og eple er peanøttsmør en favoritt.

Ettersom jeg har slitt med å få han til å spise granola på yoghurt ble det til at jeg prøvde å kombinere noe han elsker med noe som er bra for kroppen, resultatet ble veldig bra!

glutenfri granola med peanøtter 043

Denne granolaen er søt, og det er fordi du da skal slippe å søte yoghurten ytterligere om du bruker naturell yoghurt (som jeg synes kan være veldig sur). Dessuten er det godt da – enklere blir det ikke!

Du trenger

Tørt
4 dl havregryn

1 dl fibrex
1 dl solsikkekjerner
1 dl chiafrø
2 dl kokosmasse
1 dl linfrø

Vått
0,5 glass peanøttsmør
2 dl vann
50 gr honning
0,5 ts salt

Slik gjør du

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Bland alle de andre ingrediensene i en kjele og varm det sakte opp over middels varme. Rør godt til du har en jevn røre og hell den over det tørre og bland godt.

La massen stå på benken i 10-30 minutter til den er avkjølt og fordel den deretter på et papirkledd stekebrett. La det gjerne være en del halvstore klumper.

Annonse

Stek på 120-130 grader i 1 time under stadig omrøring og slipp ut damp med jevne mellomrom. Dersom granolaen ikke er tørr setter du varmen ned til 80-100 grader og lar det stå et par timer og bare tørke.

glutenfri granola med peanøtter 045

Oppbevares på glass og spises når du vil!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “Søt Glutenfri granola med salte peanøtter”

  1. Susanne Drøsdal Birkeland avatar

    Kor lenge kan dette holde seg på eit tett glas/ein tett boks? Har nemleg ein bror som no muligens også har fått IBS (eg sjølv har hatt IBS i 5 år).. Hadde vore kjekt å kunne lage sånt og gje vekk til jul 😀

    1. Kathrine avatar

      Min erfaring er at den holder seg i evigheter på tett glass.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like