fbpx

Kan jeg friste med sprøstekt ørret med asiatiske smaker? Oppskriften deler jeg selvfølgelig med deg her.

Spis mer fisk!

Det finnes knapt nok noe mer norsk enn ørret, enten den er selvfisket i et fjellvann eller kjøpt i butikken. Så kan man mene hva man vil om oppdrettsfisk, men vit at du kan lage denne retten også med sjølfiska ørret, laks og kylling.

Å spise fisk er noe de aller fleste av oss burde gjøre mer av. Det anbefales at vi alle spiser hele 3 fiskemåltider i uken, visste du det? Jeg synes det er godt med fisk, og kanskje spesielt når de gjøres mer spennende enn den tradisjonelle fiskemiddagen med poteter og gulrot. Derfor ble det en skikkelig høydare da jeg slang sammen denne retten med ørret med asiatiske smaker.

61094348_397347120992370_8466826166278291456_n

Asiatiskinspirert quinoa

Jeg valgte å bruke quinoa i denne retten, rett og slett fordi jeg prøver å kutte litt ned på risen som jeg er så glad i, fordi det er så lett å lage.

“Quinoa har fra gammel tid vært viktig i Andesbefolkningens mat, blant annet i Inkariket. Den er fremdeles i dag en av de viktigste vekstene i Andesregionen. Quinoa har høy ernæringsmessig verdi. Det er en nøysom vekst som stiller små krav til vann og næring. Planten har et høyt innhold av de essensielle aminosyrene lysinmetionin og treonin som det er lite av i korn og belgvekster. Den inneholder ikke gluten. Verdens helseorganisasjon regner aminosyresammensetningen som fullgod med proteinene i melk.” – Wikipedia

Denne retten er nok til å mette to personer

Du trenger

2 ørretfileter

2 dl quinoa
6 dl vann
2 ss kyllingfond som tåles

2 fedd hvitløk
2 ss hakket fersk ingefær
2 ts hakket chili
1/2 paprika
1 liten rødløk
4 stk vårløk
1 gulrot
1 lime, saften
2-4 ss fiskesaus

1/4 potte fersk koriander

60438279_310378159888590_3797324218689912832_n

Slik gjør du

Skyll quinoaen godt i kaldt vann til den slutter å skumme. Ha den i kjelen og hell over vann og kyllingfond. kok på middels varme i ca 20 minutter.

Skjær opp alle grønnsakene i små biter og surr alt mykt i olje. Ha gjerne i gulroten først til slutt, så den blir krønsjy og god.

I mellomtiden steker du fisken på høy varme. Bruk litt pepper om du vil, men unngå salt da retten blir salt av fiskesausen og kyllingfonden.

Hell vannet av den ferdige quinoaen og ha den over i pannen med de ferdige grønnsakene. Rør godt og hell over limesaft og fiskesaus. Smak til med fiskesaus.

Rett før servering has den ferske hakkede korianderen over quinoaen og fisken.

Tips

Det er også veldig godt med små buketter av brokkoli og små biter spinat sammen med quinoaen og de øvrige grønnsakene.

Annonse

Det smaker godt med søt chilisaus til denne retten.

Ørret kan byttes ut med laks, kylling og kyllingkjøttdeig.

2 Comments on “Ørret med Asiatiske smaker

    • Hei!
      Dropp løk og hvitløk og bruk det grønne på vårløk. Da blir den snillere mot magen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.