fbpx

Polarbrød er smakfullt og godt og egner seg godt både i matpakken på jobb, i barnehage og på tur. Disse er laget på havre og metter godt!

Polarbrød med glutenfri havre

Polarbrød smakte jeg første gang da jeg studerte på Ås tidlig på 2000-tallet, siden jeg kuttet gluten rett etterpå har jeg altså ikke smakt kjøpte polarbrød på aldri så lenge. Jeg tillater meg likevel å kalle disse polarbrød, de ser jo ganske like ut?

Glutenfrie Polarbrød

Disse glutenfrie polarbrødene er laget på glutenfri havre. Havre er naturlig glutenfri fra naturens side, mrn kontaminering av åker og avling via utstyr og etterbehandling kan gjøre at det er så mye som 10% innblanding av andre kornslag i ordinær havre. Derfor må du som ikke tåler gluten velge havre merket glutenfri.

Du trenger

3 dl kokende vann
4 dl kald ris, mandel eller soyamelk
1 solid ss honning
1 ts urtesalt
1 ss chiafrø
1.5  ss fiberhusk
1 pk tørrgjær
1 dl matolje
350 gram glutenfritt havremel
350-400 gram lyst glutenfritt mel 

Bland kald melk med varmt vann og honning. Rør godt og la det evt. avkjøles til det er litt varmere enn fingervarmt. Ha over gjær og olje (ikke kjøleskapskald). La det hele stå under lokk i ca 5-10 minutter.

Hell deretter over halvparten av melet og rør godt til du har en klumpfri deig. Tilsett lys melmix helt til du har en skikkelig smidig og fin deig som ikke klisser.

Dekk med lokk og sett bakebollen i vasken fyllt med varmt vann til deigen har blitt ca dobbel størrelse.

Ha deigen over på benken og del den opp i ca like store emner. Hvor mange avhenger av hvor store du vil ha dem. Jeg fikk 10-12 stykk.

Annonse

Trill boller og klem dem så flate og stikk hull i dem med fingrene eller noe annet hensiktsmessig.

Sett på bakebrett og etterhev under håndkle i ca 20 minutter. Stekes på 225 grader i 15 minutter.

 

20190223_135813.jpg

5 Comments on “Glutenfrie polarbrød med havre

  1. Hei.. det står i oppsktiften din at man skal tilsette halvparten av melet og så tilsette melmixen.. når eller hva bruker man andre halvpart av melet?

    • Du har først i halvparten av melet, så rører du, ha deretter i mer og mer av melet til du har en fin deig å jobbe med. Beklager uklarheten!

  2. Hvor i prosessen tar man i fiberhusk? 🙂 Takk for deling av oppskrift, denne må prøver ut!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.