fbpx

Havrekjeks er utrolig godt, og når de kommer med en historie synes jeg de blir enda bedre – akkurat som disse!

Oldemor Maries havrekjeks

Oppskriften jeg tok utgangspunkt i denne gangen, fikk jeg av min svigermor, som i sin tid fikk den av sin svigermor Marie.

Marie var min manns farmor, og mine barns oldemor. Jeg har verken møtte Marie eller hennes mann, men eldste sønnen min er oppkalt etter sin oldefar. Det gjør at jeg føler jeg kjenner henne ørlite grann. Min kjære mann har så mange go’ ord å si om sin farmor, at kjeksen umulig kunne være annet enn veldig gode.

Jeg var derfor veldig spent på om det ville boble av barndomsminner når disse ble fortært, men heldigvis for meg er ikke mannen av den sentimentale typen. Godkjente ble de likavel! Svigerfar kunne også glad konstatere at de smakte “nesten som mors!”.

 

Du trenger

200 gr schär bread mix
50 gr glutenfritt havremel
2 ss fiberhusk
1 ts salt
2 ts bakepulver
250 gr melkefri melange
150 gr kokosblomstsukker/sukker
250 gr små glutenfrie havregryn*
1/2 glass mandelmelk

*Små glutenfrie havregryn selges i Sverige (økologisk fra Semper)
Bruk ordinære havregryn, men kjør de en kjapp tur i hurtighakker/Foodproscessor.

Slik gjør du det

Sikt mel, salt og bakepulver og smuldre i smøret.
Ha i sukker havregryn og melk

La deigen stå kaldt, gjerne natta over.
Kjevle tynt, stikk ut med f.eks glass. Bruk gjerne et kjeksstempel om du har.

Annonse

Stekes på 180 – 200 grader i 10 – 15 min.

For variasjonen sin skyld kan du legge en klatt med bringebærsyltetøy på noen kjeks. Det blir til søtt deilig “kliss” når det stekes!

 

2 Comments on “Oldemors Havrekjeks

  1. Hei! Hvor har du fått tak i “made with love” (på havrekjeksene?) Veldig kult!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.