fbpx

Fermentering var noe jeg på ingen måte skulle begynne med. For dér gikk grensa mi. Men når helsa krangler leter man etter svar og løsninger, og vannkefir kom rekende på ei fjøl midt i fanget mitt i sommer. Svigerinna mi introduserte meg for vannkefir og jeg ble overbevist rett og slett!

Vannkefir er fermentert fruktvann og kan smaksettes med ulik frukt og bær for andre smaker. Den er søt og syrlig med små deilige bobler!

20170817_200355

Kefirkorn er helt nødvendig for å lage vannkefir. Kefirkorn er små levende organismer av sopp og bakterier som sammen gjør en jobb for oss med å fermentere vann med frukt og sukker. Kefirkorn fås kjøpt på nett eller du kan få av noen andre som fermenterer.

Du trenger

1 liter romtemperert vann
4 ss rårørsukker
1 neve økologiske rosiner
1 skive økologisk sitron med skallet på
1-2 ss kefirkorn (må være aktivert)

20170812_215212

Finn frem et norgesglass eller liknende. Bland vann og sukker. Rør rundt og tilsett kefirkorn. Tildett så rosiner og sitron. Legg lokket på, mrn uten strikl eller dekk med et klede.

La det stå urørt i 24-48 timer.

Ta ut rosinene og sitronen og sil deretter drikken over på rene flasker som tåler trykk.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kefirkornene kan nå skylles i lunket vann og brukes på nytt eller legged på sukkervann i kjøleskapet.

Ønsker du smak av ingefær? Rasp en bit ingefær og ha oppi flasken. La flasken stå i tomtemperatur med korken på i ca 1 døgn. Sett den deretter i kjøleskap.

2 Comments on “Vannkefir; probiotisk drikk god for magen

  1. går det an å bruke molkosan istedenfor kefirkorn? Skal lokket bare ligge løst over i de 24-48 timene? NÅR er det ferdig? Kan det sees?

    • Aner ikke hva det du nevner er, jeg har bare laget og lest om bruk av kefirkorn. Spør evt i facebookgruppa fermentering.

      Ang tid skal lokket ligge løst oppå eller åpningen dekkes med klede og strikk all tid det fermenterer på benken (24-48 timer).

      Etterpå skal drikken over på flaske. Da kan du la den stå på benken med lokket igjen over natta så du får kullsyre

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.