fbpx

Asiatisk Ukemeny

Denne uka ble hakket mer asiatisk enn tiltenkt egentlig, men hva gjør det så lenge maten er god og alle blir mette og fornøyd?

Mandag

One pot wonder med rotgrønnsakerOne pot wonder med svinekjøtt og rotgrønnsaker

Mandag er vår restedag, og søndagene planlegges så vi har rester på mandag. Denne uka sto det jeg mener er den ultimate langtidskokte gryta på menyen. Krafta er feit og god og rik på smak som passer både store og små. Denne gangen ble den kokt på nakkekoteletter, men du kan like godt bruke feks. høyrygg av storfe. Den egner seg veldig godt som restemiddag, og kan med fordel lages for å ta med på hytta!

Tirsdag

Gulrotsuppe med flesk og fullkornspasta

xxx-pasta-og-gulrotsuppe-103Tirsdag er suppetirsdag hos oss og har vært det i lang, lang tid. Denne uka er det gulrota som skal til pers fordi jeg kjøpte ukurant gulrot i stor pose, og hestene ikke kan spise alle sammen. Gulrotsuppe kan spises med både kylling og flesk. Denne uka har vi valgt flesk og fullkornspasta (glutenfri).

Onsdag

Spicy laks med stekt paprikaris20170301_161902

Onsdag er fiskedag og denne uka står en helt ny lakserett på menyen: Spicy laks med stekt paprikaris.

Torsdag

Kylling curry20170302_174114

Denne uka ble som sagt litt mer eksotisk enn planlagt, så på torsdag står kylling curry på menyen. Jeg følger sjelden noen helt spesifikk oppskrift, men jeg la for mange år siden ut denne oppskriften som er det jeg alltid har som utgangspunkt.

Til curry er en godt kokt ris viktig. Les mine tips til en god ris!

Fredag

Restemiddagd2751-tacogryte002

Fredag blir restedag, og har vi ikke rester av kyllingen har vi alltids nok ingredienser til en god taco.

Lørdag

Risengrynsgrøtgrot-008

Lørdag har vi alltid risengrynsgrøt, det er fast tradisjon og bunner i latskap. Da kan nemlig vi voksne spise litt bedre middag på kvelden når barna sover. Akkurat hva har vi ikke bestemt enda denne uka.

Søndag

Shepherds piebd3e3-20150913_151409

Ekte søndagsmiddag for oss er kjøtt, potet og grønnsaker i så store mengder at vi kan spise middag også på mandag. Denne uka faller valget på shepherds pie med kjøttdeig.

Håper du blir inspirert! Jeg gleder meg 🙂

Annonse

Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel i kaker, men for gjærdeigene vil det være litt mer komplisert.
Blogglisten hits

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese