fbpx

Kjære hotell!

Hva kan du spise da da? Det spørsmålet har både du og jeg fått mange ganger når vi har sagt hva vi ikke tåler sant? Er du virkelig uheldig er det etterfulgt av lett himling med øya også, og et sukk.

Det er jo for meg, ikke så veldig vanskelig. Jeg reagerer bare på gluten, melk og hele egg (sånn som omelett, kokt egg osv, men kan spise ting som inneholder egg). Enkelt fortalt så tåler jeg alt av grønnsaker, sopp, kjøtt, fisk, fugl, poteter og ris, så lenge det er tilberedt uten det jeg reagerer på.

Hvordan skal man få kommunisert behovet for tilrettelegging til hoteller og restauranter?

Her er mitt forslag:

Til: konferansehotell@hotell.no
Emne: Allergimat den XX.XX.XX

Hei!
Jeg skal på besøk hos dere den xx.xx.xx i forbindelse med ferie/jobb. I den forbindelse har jeg litt behov for tilrettelegging da jeg er allergisk/reagerer på en del matvarer. Jeg håper dere kan hjelpe meg.

Jeg tåler hverken gluten (inkl glutenfri hvetestivelse som finnes i det meste av glutenfrie kjøperbød), melk (inkludert laktose og alt av meieriprodukter) og egg i form av omelett, kokte egg ol.

For å gjøre det enklest mulig for oss alle sammen, lurer jeg på om dere kan lage en tallerken med mat til meg, men rent kjøtt/fisk/kylling (ikke stekt i margarin/smør),  grønnsaker og poteter/ris el. som i så stor grad som mulig, tilsvarer det dere har tenkt å servere de øvrige gjestene. Dersom det er buffet kan dere bare ta innhold fra buffeten før denne åpnes for gjestene da jeg er redd for matsmitte.

Dersom de andre får servert/kan forsyne seg med dessert og pausemat tar jeg det som en selvfølge at dere ordner noe jeg tåler også her.

Trenger dere forslag eller inspirasjon er det bare å ta kontakt eller sjekke ut http://www.glutenogmelkefri.com

Dere trenger ikke å tenke på brødmat og smør til lunsj/middag med mindre alle andre får servert brød. Send meg en oversikt over hva dere har av brødmat til frokost, så tar jeg evt med meg eget brød denne gangen om det dere har ikke tåles eller dere ikke kan skaffe.

Jeg håper dette lar seg ordne, dersom det ikke er mulig, gi meg beskjed så jeg kan ha med meg mat.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Med Vennlig Hilsen

Kathrine Kragøe Skjelvan
http://www.glutenogmelkefri.com

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like