fbpx

Ostekake, det er kanskje den kaka man først tenker at bare må glemme når man ikke lenger tåler melk. Så feil kan man ta! Denne kaka er en solid erstatning. Jeg lover!

Du trenger

Bunn:
300 gram glutenfrie digestivekjeks
150 gram melkefri margarin

Ostefyll
3 dl soyayoghurt
225 gram tofutti creamy spread original
2.5 dl alpro kremfløte
100 gr melis
1 pk sitrongelé
2.5 dl vann

Gelelokk
1 pk bringebærgele
2,5 dl vann

Slik gjør du det
Forberedelser:
Finn frem 2 stk kaffefilter, og ha dem over i kaffefilterholderen til kaffetrakteren eller liknende. Sett det over en skål og hell over soyayoghurten. Sett kaldt i minst et par timer!

20161029_183346

Kjeksbunn
Finn frem en springformring og sett den direkte på et kakefat, eller bruk en form tilpassa formålet. Knus kjeksen godt ved å kjøre dem i en blender eller putte dem i en pose og kjevle over dem. Smelt margarin på svak varme og bland kjeks og margarin godt. Trykk kjeksblandingen godt utover forma. Sett forma kaldt mens du lager resten av kaka.

Ostefyll
Kok opp 2,5 dl vann og rør inn gelepulveret. Sett kjelen til sides og la det avkjøles mens du gjør klart resten. Pisk sammen ost, ferdig drenert yoghurt og siktet melis i én bolle. I en annen bolle pisker du krem av kremfløten. Rør så inn av kjølt gele i osteblandingen, sørg for å piske det skikkelig godt sammen! Rør så forsiktig den stivpiska kremfløten inn. Bre over kjeksbunnen og sett kaldt.

Annonse

Gelelokk
Kok opp vann og rør inn gelepulveret. Avkjøl og hell forsiktig over den avkjølte og stive kaka. Du kan alternativt, som jeg gjorde, lage geleen selv på saft fra egne bær og med gelantinplater. Det gir en rikere smak og farge.

Håper det smaker!

20161030_110510

11 Comments on “Gluten- og melkefri ostekake med gelélokk

  • Alle piskbare fløter kan brukes. I stedet for soya smøreost får du kjøpt en som er kkokosbasert, også får du bruke kokoskrem i stedet for yoghurt feks. Tåler du gliten bruker du havreprdukter. Men her må du prøve deg frem

 1. En kollega laget denne kaken sist vi hadde bursdagsfeiring på kontoret, slik at jeg også kunne ta del i kakespisingen. Jeg var glad jeg anbefalte denne, for den ble god! Godt å få vist andre at gluten- og melkefri mat (utrolig nok 😉 ) også smaker godt 🙂
  Tuusen takk for at du deler så mange gode oppskrifter!

  • Tusen hjertelig takk for en koselig tilbakemelding og så artig at du og de andre ble fornøyd! Det er meningen med alt ❤

 2. Denne ble utrolig god. Kjente ikke noe forskjell. Jeg laget denne til min svigerinne som ikke tåler melkeprotein. Selv har jeg alltid vært skeptisk til smaken av soya, men er det ikke nå. Hadde 3 ts med vaniljesukker i tillegg, siden jeg liker det så godt. Jeg selv har cøliaki, så jeg har jo laget ostekaken glutenfri før, men aldri melkefri. Alle i selskapet likte kaken. Så den kommer jeg til å lage i min datters konfirmasjon. Tusen takk for oppskrift. mvh Tone

 3. Jeg fant bare Tine laktosefrie yoghurt naturell og Philadelphia laktosefrie kremost. Lot yoghurten stå i to kaffefilter i noen timer, slik at et beger på 500 ml ble 300 ml. Smakte vidunderlig!!

  • Så bra du klarte å finne produkter du tåler slik at du laget den laktosefri!

   (Merk den er ikke melkefri med laktosefrie produkter).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.