fbpx

Babybæring og bæretøy

I tillegg til mat og matlaging er det en annen ting som virkelig ligger hjertet mitt nære og som dere har blitt eksponert for gjennom bloggen og facebooksiden helt siden jeg ble mamma for første gang i 2012, og det er bæring og bæretøy. Jeg har fått en god del kommentarer, meldinger og forespørsler om bæring så derfor tenkte jeg å skrive litt om det på bloggen – så kanskje flere for øynene opp for denne fantastiske måten å bære barna på.20151129_150834

Jeg har hentet enormt mye kunnskap fra www.tettintill.no og www.wrapyouinlove.com sine fine tutorials. Det virker litt vanskelig til å begynne med – men jeg lover, det er verdt hvert eneste fortvilte øyeblikk!

20150401_115526

Å få barn for første gang er et sjokk, å få barn nummer to er intet mindre sjokk – det går fra travelt til “jeg trenger minst et sett armer til” – og der kommer bæretøy inn. Det gir deg de armene du så sårt trenger når du står der med en liten som trenger puppen midt i matlagningen, en liten som ikke vil være alene, en liten som vil til mamma eller en stor som tømmer alle kjøkkenskap. Ja og når mamma vil på tur, når mamma vil ha kos og når mamma vil ha litt fred og ro. Grunnene til å bære barna er mange, men for meg har det vært både praktisk, nyttig og koselig.

familiebilde-2
Foto: Børresen og Raak

Bæretøy deles først om fremst inn i to kategorier; ergonomisk og ikke ergonomisk. I denne sammenheng er det snakk om ergonomisk bæretøy. Ergonomisk bæretøy er bæretøy som gir barna en M-formet sittestilling, hvor knærne er høyere en rumpa, og hvor de har støtte fra knehase til knehase. I tillegg skal barna ha en C-form på ryggen som de kun får i ergonomisk bæretøy, og ikke i bæreseler fra BabyBjørn og Stokke feks. Selv om de nevnte selv sier deres bæretøy er ergonomisk, er de ikke å annse for ergonomisk da de ikke gir den nødvendige C-kurven på ryggen

e339b7b8bb7cd3155b75e4cce1c76b59

fwcc-side-final-progression

Ergonomisk bæretøy fås i form av:
Ergonomiske bæreseler
Bæreseler har klips i midjen og seler som en ryggsekk. Noen har nyfødtinnlegg som må brukes, men flere og flere har tilpasningsmuligheter som gir mulighet for å bære helt fra nyfødt uten innlegg.
Ergo, Tula, Kokadi, Beco, Lenny Lamb, Anglepack m.fl – Mage, hofte- og ryggbæring

 

Elastiske sjal
Elastiske sjal er alt fra tynne som t-skjortestoff til tjukke, ferdigknytte eller lange. Felles er at de kun er beregnet til små babyer opp til ca 6-7 kilo og kun til magebæring.
Moby Wrap, Ergo hybrid, Caboo, Aldoria, Sino M.fl – Magebæring

20150122_160303
Moby Wrap elastisk sjal

Ringslynge
Vevd sjal med helstøpte ringer som brukes på én skulder. Ringslynge er utrolig praktisk til all mulig småbæring som må gå fort; inn og ut av bilen, inne i butikken mm. Det kan dessvrre fort bli tungt å bære kun på en skulder spør du meg, men når barna er små er det ikke noe problem. En jungel av merker, blends, vevteknikker etc.  – mage/hoftebæring

Vevde sjal
Vevde sjal er en egen måte å bære på som jeg angrer dypt og inderlig på at jeg ikke oppdaget i 2012, men at jeg ventet helt til nestemann kom i 2014/15. Det er magisk å snurre seg og barnet inn i et vakkert stykke tøy og kjenne at man “blir ett” med sitt eget barn. Det er en jungel av merker, blends, type vev mm. – Mage, hofte og ryggbæring

Meitai
Meitai er en asiatisk bæresele som knytes på rygg og mage om som du kan sy selv eller bestille “custom” tilpasset deg og dine ønsker, fra inn og utland. – Mage, hofte og ryggbæring

 

I tillegg finnes det bæretøy som Podagei og Onbu.

I Norge har vi de senere årene fått mange fine nettbutikker som selger sjal, seler og annet bæreutstyr. Sjekk ut:

Annonse

Ønsker du å lære mer om bæring av barn både på fjelltur og hjemme mens du lager mat?

Meld deg inn i “norsk Bæregruppe” på Facebook 🙂

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese