fbpx

Oreokjeks uten egg, melk og gluten lager du selv om du ikke finner noen du tåler i butikken. Bildene er dårlige, men smaken er virkelig god!

Gluten- og melkefri oreokjeks

Oreokake har lenge stått på ønskelista mi, men motivasjonen for å gå løs på et kakeprosjekt som krever at jeg først baker en haug med kjeks, før jeg knuser dem, har helt ærlig talt vært litt for demotiverende til at jeg har giddet. På fredag, etter jobb, gjøv jeg løs på prosjektet mellom barn, hund og middagsrester. Og restulatet? Knallbra!

Jeg hentet inspirasjon fra glere blogger og oppskrifter, blant annet denne av Anne Spurkeland og denne av Berit Nordstrand, samt denne fra Trines matblogg, og synes selv kaka ble utrolig god!

Kjeks
175 g lys glutenfri melblanding
1/4 ts Xhantangum
2 ss kakao
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
160 g kokosblomstukker
135 g smøremyk rapskokos
60 g maisstivelse*

*Maisstivelse
80 g vann og 12 g maisenna røres sammen i en gryte. Gi masset et oppkok under konstant omrøring. Når massen har tyknet til en seig, gjennomskinnelig grøt, ta gryten av varmen og avkjøl til romtemperatur.

Kjeksfyll
80 g smøremyk rapskokos
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

Bland sammen alt det tørre, og kjør rapskokosen inn i det tørre med en mixmaster og ha så i maisstivelsen og kjør alt sammen til en deig. Sett deigen kjølig en halvtimes tid mens du lager fyllet.

Annonse

Sett ovnen på 175 grader, og form kuler med en barneskje/isskje. Plasser dem på et stekebrett og klem flate med et glass, et kjeksstempel eller liknende. Stekes i 8-10 minutter, men la dem stå på ettervarmen i ovnen til ovnen er kald. Avkjøl på rist.

oreokjeks2

Legg en skje med fyll på en kjeks, og legg en til oppå – smaker altfor, altfor godt!hits

3 Comments on “Gluten- og melkefri Oreokjeks

  1. Tilbaketråkk: Sjokolademuffins med oreokrem • www.glutenogmelkefri.com

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.