fbpx

Glutenfri havre

Havre er glutenfritt, så hvorfor kan jeg ikke spise havre da?

Dette er et utrolig vanlig spørsmål på alle mulige glutenfrie grupper og blogger – hvorfor kan vi ikke spise havre som jo er naturlig glutenfri?

http://www.snl.no

Det har seg nemlig slik, at kornet havre er naturlig glutenfritt i utgangspunktet, sånn helt fra naturen sin side. Men slik det dyrkes i dag, side om side med andre kornslag, i vekselbruk med feks. hvete, så blir det kraftig forurenset og kan ikke spises.

Hele vegen fra foredling av såkorn, via såmaskin til dyrking, høsting, foredling og pakking, er det forurensning i form av andre kornslag. NCF har oppgitt at de regner så mye som 5% innblanding av andre kornslag i havremel. På bakgrunn av dette må de som ikke tåler gluten og hvete holde seg langt unna ordinære hveteprodukter.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Ren/glutenfri havre, er nøye utvalgt hele vegen fra såkorn til ferdig produkt via såing, dyrking og foredling. Her er ingen innblanding av glutenholdige kornslag, her er det ingen “maskinring” som deler på utstyr og gir forurensning, her er ingen hveteaks på åkern, ikke noe melstøv i produksjonslokalene, her er det ekte glutenfritt rett og slett.

At du eventuelt fortsatt reagerer på havre skyldes i så fall helt andre mekanismer enn gluten. Det er forbindelser i havre som kan virke på fordøyelsen, som i all annen mat.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese