Amerikanske chocolate chip cookies – sort of

Jeg er utrolig glad i søtsaker – jeg innrømmer det glatt. Men jeg prøver å finne oppskrifter til hverdagsbruk som er søte, men om ikke inneholder så mye hvitt sukker. Denne gangen prøvde jeg derfor å bytte ut halvparten av sukkeret med kokosblomstsukker, og synes selv jeg lyktes. Det gjorde mann og barn også.

20160415_133223

Du trenger:
5,5 dl lyst glutenfritt mel
250 gram  romtemperert smøremyk rapskokos
1,25 dl kokosblomstsukker
1,25 dl farin
2 romtempererte egg
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 ts salt
200 g sjokolade som tåles (hakket)

Sett ovnen på 160 grader.

Kjør sukkeret og rapskokos godt sammen i kjøkkenmaskin – gjerne 5 minutter. Ha deretter over ett og ett egg mens du pisker godt. Tilsett vaniljesukker, siktet mel, salt og natron og rør det forsiktig sammen. Ha over hakket sjokolade og vend godt inn.

20160415_133236

Plasser en stor t-skje på stekebrettet med noen cm mellomrom, og stek i 10-12 minutter til kjeksen er lys gyldenbrun. La dem ligge på stekebrettet en stund, og løft dem så over på rist og la dem bli helt kalde (i know – DET er vanskelig!).

 

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.