Gulrotkake

Med en liten skapning som sparker i tide og utide og vokser seg stor og sterk for hver dag som går, så må det av og til skeies ut med litt kake – som litt påskjønnelse for innsatsen 😉 I dag gikk det hardt utover familiens gulrot- og soyaostbeholdning.

99b30-20130517_073950

 Du trenger:
3 egg
3 1/2 dl sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ss kanel
1 ts vaniljesukker
4 dl Schär bread mix
4 dl finrevne gulerøtter
2 1/2 dl rapsolje/smeltet melkefri margarin
Ostekrem:
100 g Melange uten melk
250 g melis
1 pakke tofuline original melkefri smøreost
1,5 ss vaniljesukker
6f1e8-20130517_073936

Kakebunn

Rasp gulrøtter i en bolle.Visp egg og sukker luftig. Bland i alt det tørre og ha i finrevne gulerøtter samt olje/smeltet margarin. Bland godt. Ha deigen i en godt smurt rund kakeform. Stekes i 200 C i ca 30-40 min (sjekk med en kniv e.l om kaken er stekt).

Ostekrem

Kjør siktet melis og myk margarin i terninger i kjøkkenaskin til du har lys smørkrem. Ha i smøreosten og vaniljesukker og bland godt.Avkjøl kaken på benken og løsne kaken fra formen. Fordel rikelig med ostekrem på hele kaken. Du kan også dele kaken i flere lag og ha ostekrem inni kaken – det er nok fyll til det.

13 Comments Add yours

 1. Lillian H says:

  oij,-den såg god ut

 2. Christine W. says:

  Jeg er utrolig glad for at du er i gang med bloggen igjen 🙂 Blir så inspirert! 🙂

  En liten vri på gulrotkaken kan være å ha apsikat (syltet appelsinskall)eller litt raspet appelsinskall oppå ostekremen + et par spiseskjeer med fersk-presset appelsinsaft i kremen. Nam!

 3. Anonym says:

  Hei. Har bakt glutenfritt i snart 3 år, men det er like ofte jeg får et brød eller en kake som er RÅ i midten. Kan gjøere (tror jeg) det samme som sist, men den blir rå. Er så lei av oppskrifter det står “prøv deg frem”..hvor lenge skal man prøve? I dag bakte jeg en gulrotkake, som ikke er så ulikt din her, men igjen, rå inni. Utrolig kjedelig! Er det temperaturen det er noe galt med? Har du noen råd?

  1. Pjusken says:

   Legg bakepapir over kaka i ovnen. Da kan du ha der litt lengre uten at den blir for brent. Det gjorde jeg når jeg bakte denne kaka her, ble helt fin inni da.

 4. Anonym says:

  hmmm… jeg baker gluten- og melkefrie kaker med utgangspunkt i vanlige kakeoppskrifter, bare bytter ut det jeg ikke tåler med andre ting og det funker hver gang 🙂 Så jeg tror kanskje du burde sjekke komfyren din…

  hilsen Hanne

 5. Hei! Kan jeg bruke Toros glutenfrie kakemiks? Jeg har også Semper glutenfri kakemiks, kan det evt. brukes? Mvh Gunn I.E.

  1. Kathrine says:

   Det kan du. Men toro er litt rikere på stivelse så ha kanskje bittelitt mindre mel

 6. Rebecca says:

  Hvor stor skal formen være? 🙂

  1. Kathrine says:

   Ca 22 cm

 7. Anne Kathrine Solhaug says:

  Lagde denne til dugnad i garasjelaget vårt i våres😊 Der var det en som har hatt cøliaki siden 1965! og du kan tenke deg at det nok har vært temmelig stusselig for ham mange ganger. Han ble desto lykkeligere da han skjønte at det var den beste kaken som var glutenfri👍og kommentaren ( fra ifjor) var: tenk, det finnes fremdeles gode mennesker i verden😧 så han har nok ikke vært så godt vant kan du si….kaken er kjempego’😜😜
  Mvh Anne Kath

  1. Kathrine says:

   Så fantastisk å høre 💗

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.