fbpx

Enkelte dager angrer du på at du gikk i gang med et bakeprosjekt sant? For meg var dagen før valentines og morsdag en av de dagene. Jeg sto der med 12 kilo sutrende etttåring på hofta, krem utover meg sjøl (både ansikt, hår genser) og kjøkken – du vet. One of those days…..Heldigvis sto det ikke på smaken da kaka var ferdig. Den var nydelig! Kaka er solid inspirert av denne kaka fra Det Søte Liv

Du trenger:

Kakebunn
2 egg
50 gram sukker50 gram potetmel
0,5 ts bakepulver
1 ss kakao

Fromasj
350 gram bringebær og blåbær
1 pk vispbar soyafløte el
1 pk bringebærgele

Visp eggedosis av egg og sukker. sikt inn det tørre. Ha over i springform og stek på 180 grader i max 15 minutter. La kaken avkjøles helt og løsne den fra forma, men la forma sitte på fortsatt.

Kok opp bærene og hell dem over i et dørslag over en ny kjele. La det renne gjennom og mos gjerne litt på bærene så mest mulig saft kommer ut. Kok opp saften og tilsett gelepulveret – rør godt!. Sett kasserollen i kaldt vann og pisk soyakremen stiv.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Når geleen er godt avkjølt, men fortsatt flytende, har du den over i kremen og rører godt. Ha hele blandingen over kaken og sett kaken kaldt i 4-5 timer.

Pynt med litt sjokolade på toppen.

 

 

12 Comments on “Skogsbærfromasjkake

  1. Har du bærene med tilbake i saft7gele-blandingen? På bildet ser det ut som det er hele bær i fromasjen, men oppskriften sier ikke noe om det.

      • Tusen takk for raskt og greit svar. Jeg baker kaka nå – og er spent på resultatet. Jeg har en datter med cøliaki og et barnebarn med melke-allergi, så jeg kommer nok til å bruke flere oppskrifter fra bloggen din! Tusen takk!

        Åse

  2. Hei, ser at det finnes flere ulike soyafløter o.l. på markedet, i litt ulike størrelser. Lurte derfor på hvilken du brukte?

  3. Hei! Håper på svar, det står 350 gram bringebær og blåbær.. vil det si 350 gram til sammen eller 350 gram av hver sort? 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.