fbpx

Jeg er litt gammeldags, litt gnien og ikke minst opptatt av at poden skal spise skikkelig mat, derfor lager jeg all middagsmaten og fruktmosen hans selv (med unntak av en og annen pose fra Ellas Kitchen når vi er på tur). Her vil jeg legge ut litt oppskrifter på hvordan jeg har valgt å gjøre det fra han begynte med grøt i en alder av 3,5 mnd og frem til nå som han er 6,5 mnd.

Første tiden:
2 pærer uten skall i biter
Vann som dekker pærene
ca 2 ss Hirsegrøtmel fra helsekosten
Kok pærene møre og mos sammen med vannet. Ha hirsemel i en kopp og lag god gammeldags jevning med kaldt vann. Hell i tynn stråle over pærene og kok i minst 2 minutter til passe tykkelse. Etterhvert kan du erstatte pære med banan, svisker, gulrot, brokkoli eller bruke fler ting samtidig. Ved servering kan du med fordel ha oppi en isbitterning nedfryst morsmelk.
Middag:
For å slippe å lage to hele middagsretter, kan du gjøre det enkelt ved å ha samme grønnsaksbase, og heller fryse grønnsaker og fisk/kylling/kjøtt separat, på den måten kan du fritt kombinere slik du selv ønsker fra dag til dag!
Grønnsaker med fisk/kylling
5-6 gulrøtter
6-7 poteter
1 brokoli
1 blomkål
Rapsolje
Kokt/dampet laks og kylling
Skjær alle grønnsakene i biter og damp dem møre. Damp samtidig fisk og kylling. Mos grønnsakene og fisk/kylling separat med stavmixer. Ha over vann og olje til passe tykkelse i grønnsakene. Ha grønnsaker og fisk/kylling over i separate begre og avkjøl i kald vann før de plasseres i fryseren.
babymat ser jo ikke så veldig godt ut dessverre!
Kyllinggryte med tomater og ris
5-6 gulrøtter
1/4 kålrot
1 brokoli
1 blomkål
2 dl kokt ris (uten salt)
1 boks hermetiske tomater
1/2 glass tomatpure
Rapsolje
Kokt/dampet kylling
Kok ris etter anvisning. Skjær alle grønnsakene i biter og damp dem møre sammen med kylling. Mos med stavmixer og ha over tomater og tomatpure, vann og olje til passe tykkelse. Ha over ferdig ris og mos en gang til. Ha over i begre og avkjøl i kald vann før de plasseres i fryseren.

Linsegryte med mais
6 poteter
1/4 kålrot
1 brokoli
1/2 blomkål
1 boks mais (usukret)
1 boks rødelinser
Basilikum og oregano

Skjær alle grønnsakene i biter og damp dem møre sammen med linser og mais. Mos med stavmixer og ha over vann og olje til passe tykkelse. Ha over i begre og avkjøl i kald vann før de plasseres i fryseren.
En måneds middager klare til nedfrysing!
 
Fruktmos 
Med pærer
3 pærer
3 bananer
4-5 svisker
Med mango
4 bananer
1 mango
2 epler
Med skogsbær
et par never frosne skogsbær
1 banan
4-6 svisker
Sviskemos
En pose svisker
Vann

Del alt i biter, kok/damp på rist. Slå over kokevannet i en annen kaserolle og mos frukten med stavmixer. Spe med avkoket til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann og ha over i beger eller isbitposer. Ta vare på avkoket og ha over i isbitposer – perfekt til å blande med frokostgrøten eller å tine til å ha i drikkevannet til grøten.
Middager og fruktmos for 14 dager klart til nedfrysing
Tips:
– Er fruktmosen for rennende når du tar den ut av fryseren kan den med fordel jevnes med feks. instant havregrøt el.
– Frys gjerne ned deler av porsjonen i isbitterninger for å lettere kunne bruke i grøt
-Få fruktmos over på isbiteposer ved å lage den litt tynnere og bruk en avkappeet halvvlitersflaske som trakt

2 Comments on “Babymatoppskrifter!

  1. Snublet over bloggen din akkurat, og den er kjempe bra! 😀

    GLeder meg til å bruke dagen idag til å lese her inne og bli inspirert! 😀

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.