Blåbærfromasjkake

En av de kakene jeg virkelig har savna etter at jeg begynte å spise gluten- og melkefritt, er ostekake. Etter litt tenking, søking og diskusjon bestemte jeg meg for å prøve meg frem. Valget falt på å bruke soyafløte som kan piskes, blåbærgele og Semper havredigestives. Da jeg hadde begynt å smelte margarin innså jeg imidlertid at jeg ikke hadde mer kjeks igjen – jeg hadde spist dem opp (hurra for ammetåka)!! I stedet knuste jeg semper flakes, blandet med semper ren havre, litt melis og salt i stedet!

Du trenger:
1-2 pk søte kjeks
125 g margarin
litt salt
2 pk soyafløte som kan piskes
2 pk blåbærgele
Kle en springform med bakepapir, knus kjeks og ha utover i bunnen til du ser du har nok kjeks til å dekke bunnen. Bland kjeks, margaring og salt god sammen i en bolle og trykk ut i forma. Sett kaldt.
Kos en pakke gele med halv væskemengde, avkjøl og pisk soyafløte. Bland gele og krem sammen og ha over kakebunnen. Avkjøl.
Kok siste pakken gele som anvist på pakken, avkjøl godt og ha over kaken. Avkjøl igjen.

5 Comments Add yours

 1. Kakeboksen says:

  Fin blogg du har! Deilig kake

 2. Villblomsten says:

  Ostekake har jeg også virkelig savnet 🙂
  så dette skal jeg se nærmere på 🙂

  litt skeptisk til soyafløten , da jeg ikke synes den smaker så godt …
  selv om jeg har soyamelk på corn flakes hver dag ..
  hmm ..

  iallefall 🙂
  takk for at du blogger om dette 🙂
  så vi andre kan finne inspirasjon 🙂

 3. Villblomsten says:

  Hei igjen 🙂
  Bare ett lite tips :

  Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
  Ny sjangse – Hver måned
  ALLE som har link til http://www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen 🙂
  Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
  eller på Facebook

  Vil du være med ?
  de har litt klær til dame også 🙂

 4. Anonym says:

  Tusen takk for mange flotte oppskrifter!!

 5. TuvaEmilie says:

  Hei!
  Prøvde ut oppskriften din til jentefredagskos i dag! Det ble en kjempesuksess! Tusen takk! Jeg brukte glutenfri mariekjeks+havregryn+maldonsalt+melange/uten+sukrin som bunn. Var litt usikker på hva og hvor lenge “avkjøl” betydde, så hadde den i fryseren. Pisket to pakker havrefløte, som jeg egentlig var veldig skeptisk til. Blåbærgele hadde de ikke, men bringebærgele funket like bra! Pyntet med ferske jordbær på “oste”-laget når det var stivnet (ca 1 time i fryseren), før jeg helte gele over! Gleder meg til å prøve fler av oppskriftene dine! Dette var gøy! 😀

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.