fbpx

Jeg hadde i mange år en klar formening om at å koke ris slik det sto på pakka, var den eneste rette måten å koke ris på. Etter å ha snakket ris med ei som hadde levd store deler av sitt liv i afrika og min stefar som er kokk, fant jeg ut at ris ikke bare er ris, og at den slettes ikke skal kokes slik det står på pakken.

Vanlig enkel hvit ris (jasmin, basmathi ol.) kokes best ved å varme opp litt olje i bunnen av kjelen, tilsette salt og ris og la det surre et ørlite sekund, for så å tilsette vannet. La det hele få et lite oppkok, før du skrur varmen helt ned og lar det stå og trekke til risen er ferdig uten omrøring (cika 30 min).

Annonse

Vil du derimot lage litt mer fartsfylt ris med gode smaker, kan du med fordel surre feks paprika, hvitløk, ingefær, chili, løk oa. i oljen før du tilsetter risen. I stedet for vann, tilsetter du kylling- eller grønnsaksfond. Det smaker helt fantastisk! Tilsett gjerne også litt curry eller gurkemeie for fin farge!

En tredje måte er pastaris. Knekk opp vanlig glutenfri spaghetti i ca 2 cm lange biter. Varm opp melange i en kjele og tilsett pasta, rør rundt og la pastaen virkelig bli stekt, svelle opp og bli litt brun. Tilsett ris og rør rundt. Tilsett så kyllingkraft og la det få et oppkok, sett så varmen ned (2 bruker jeg) og la det hele koke i ca 20 minutter under lokk.

For å finne ut hvilke kylling- og grønnsaksfonder som er
gluten- og melkefrie, trykker du her

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.