Skogsbær-brownies

Siden denne uka har vært utrolig begivenhetsrik her på bruket, og vi går spennende uker i møte, tenkte jeg det kunne være på sin plass med en liten påskjønnelse i dag – fredag som det er.

Jeg tok en tur i butikken, så litt på utvalget i hyllene på den lokale Prix’n og konstaterte at jeg fikk klare meg med et par plater Coop mørk kokesjokolade (som ikke inneholder melk!!) og melange uten melk.

Vel hjemme, og etter en inspirasjonstur i fryseren, fødtes ideen om å lage sjokoladekake med skogsbær. Et lite sook på Google ga meg det treffet jeg ønsket; Trines mektige matblogg.

Trine har delt en oppskrift på Brownies med bringebærbomber, men med litt omskrivinger ble det til min helt egen gluten- og melkefrie skogsbær utgave.

Du trenger:
150 gr. melange uten melk
ca 200 gr. mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl Schär bread mix eller annen lys melmix
½ ts bakepulver
cirka 150 gr. skogsbær
Litt maldonsalt
*
Sett ovnen på 175 grader (varmluft). Smelt margarinen i en kjele, ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i små biter, rør rundt. Tilsett ett og ett egg, rør nøye mellom hvert egg. Tilsett sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt, rør det godt inn før du sikter inn melblandingen.Bland det hele forsiktig, men godt, med en slikkepott og ha det over i en smurt springform med bakepapir.

 Ha over delvis tinte bær jevnt over hele kaken før du stryker over hele kaken med slikkepotten.

 *
Stekes i cirka 30 minutter midt i ovnen. Serveres med Soyais eller kanskje vaniljekrem?

I smak falt den i hvertfall!

9 Comments Add yours

 1. SPISESKJE says:

  Mmmm, ser deilig ut 🙂

 2. Linda Marie says:

  Lagde denne og hadde i et bursdagsselskap i dag. Den var fantastisk god og falt virkelig i smak hos gjestene….

 3. Kathrine says:

  Så artig å høre!! Det er virkelig en knallgod kake, som jeg selv laget til fastelaven (da uten bær) og det kan også anbefales på det aller, aller varmeste!

 4. En rosa fugl says:

  Takk for det flotte tipset! 😀 Neste gang jeg lager brownies skal jeg lage det med bringebær inni:D Går sikkert an å lage med blåbær også, hmm… 🙂

 5. Wenche says:

  Kan man bruke brunsukker i denne istedet for vanlig sukker? Og hva består melmixen av? Jeg sliter nemlig med å finne et godt alternativ til min tenåringsdatter som heller ikke skal ha glutenfritt og laktosefritt eller med hvitt sukker? Puh og det er vanskelig synes jeg….leter og leter

 6. kathrine says:

  Det eneste jeg kan si er at du må prøve deg frem selv. Bruk en melmix som tåles samt sukker eller sukkererstatning som tåles. Les innholdsfortegnelse og prøv 🙂

 7. KariL says:

  Denne skal prøves. Gleder meg allerede. Takk for tipset.

  Klem:)

 8. Ellen :-) says:

  Jeg laget denne i går, og den falt virkelig i smak hos mange. Nydelig var den, og skal definitivt lages igjen. Takk for oppskrift! 🙂

 9. Bente says:

  Takk for ide`:) ser veldig godt ut. Har bakt en del gluten og melkefritt selv da jeg har mange rundt meg som må ha dette.Skal teste denne kaken din 🙂 Ha en fin søndag.

Leave a Reply