fbpx

Jeg fikk som dere leste i en tidligere blogg hånd om masse glutenfrie havrebrød fra Toro, og måtte jo derfor teste dem ut! Jeg valgte å lage brød av to poser for å få fullt utbytte når jeg først skulle bake.

Oppskrift og tilvirkning
Jeg fulgte oppskriften, til tross for at denne var:
1) vanskelig å finne
2) vanskelig å lese
3) lite oversiktelig

Deigen ble overraskende fuktig og unaturlig mørk.  For mine brødformer var det litt i minste laget for to hele former. Pakningen sa at det skulle holde med en snau halvtime heving på lunt sted, siden temperaturen ute var kommet under 13 minus valgte jeg å heve over varmt vann, og en snau halvtime var faktisk alt som skulle til!

Brødene skulle stekes på 210 grader i 30-35 minutter, men etter drøyt 15 minutter på 200 grader så  brødene veldig ferdige ut, noe de også var.

Annonse

Smak og konsistens
Brødene hadde mye smak av frø, konsistensen var god som ferskt. Som daggammelt var det fortsatt spiselig, men hadde gjort seg med en runde i brødristeren.

Total vurdering
Jeg har aldri vært noen stor fan av brødmixer annet enn for enkelthets skyld, slik blir det også med dette brødet. Fordelen er imidlertid at det er fryktelig enkelt å lage samtidig som det faktisk smaker godt! Jeg kan derfor med trygghet anbefale brødmixen til andre. Jeg må legge til at brødmixen også kan brukes til havregrøt og havrekjeks – spennende, og hittil ikke utprøvd av meg!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.